Palju õnne sünnipäevaks, Kuressaare! (1)

Täna möödub 450 aastat päevast, mil Kuressaare sai endale linnaõigused. Kindlasti ei ole see väga suur number, aga meie saare pealinna lapsepõlv on sellega ilmselt lõppenud.

Iga päev siin elades tekib linnakodanikel sageli tunne, et meie linn võiks olla hoopis teistsugune. Aga kas siis oleks tegemist Kuressaarega?

Kui ajaloolise piiskopilinnuse asemel laiutaks kaubanduskeskus ja kesklinnas kõrguksid pilvelõhkujad, oleksid need ilmselt inimestest tühjad, sest saare pealinn oma viieteisttuhandese elanikkonnaga ei suudaks neid täita. Meie osaks on olla kolm kuud merelinn. Selle nimel tuleb meil pingutada juba täna ja ka tulevikus.

Kahjuks on nii, et üksikute ärimeeste hetkehuvid varjutavad laiema pildi nägemise. Seetõttu kõrguvad Roomassaare sadamas jahtlaevade asemel palgikoormad, kesklinnas tossutavad välikohvikute vahel kaubaautod ja laste mänguväljakul jõrisevad joomavennad.

Kui iga linnaelanik teeks päevas ühe kasuliku teo linna hüvanguks, tuleks kokku selline hulk heategusid, mille tagajärjel oleks Kuressaare linn, kus on hea elada. Mõelgem selle peale ja alustagem juba täna.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email