Muhu sotsiaalkeskuse ehitus läks lahti

Pärast kolm aastat väldanud vaikelu algas paar nädalat tagasi uuesti Liiva sotsiaalkeskuse ehitus, kus saavad tööd ka kohalikud ehitusmehed.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul olid esmased tööd eelmisest ehitajast maha jäänud sõjatandrit meenutava ehitusplatsi koristamine ja vundamendiaugust lumesulamisvee väljapumpamine. Majakarp saab loodetavasti valmis detsembris ja keskus avatakse 2014. aasta kevadel.

Facio Ehituse AS alustas Muhu ja Ida-Saaremaa valdade eakate sotsiaalkeskuse ehitamist 2009. a juulis, kuid rahapuudusel saadi valmis vaid hoone vundament ja osa seinu. 2011. aasta kevadel korraldas Muhu vald uue ehitushanke, kuid ehitusfirmadelt laekunud pakkumised ületasid tunduvalt tellija rahalisi võimalusi. Seejärel vähendati keskuse ruumide kogupinda umbes viiendiku võrra ja eelmisel sügisel läbi viidud hankel parima pakkumuse teinud Gustaf AS ja Merko Ehitus lubavad 50-kohalise sotsiaalkeskuse valmis ehitada 1 573 400 euro eest (ilma käibemaksuta).

Raido Liitmäe sõnul on ehitustegevuse seiskumisel ka oma hea külg, sest võrreldes algse projektiga tuleb hoone sootuks ökonoomsem ja maja ülalpidamiskulud väiksemad. “Mida madalam on hoone ülalpidamiskulu, seda soodsam on ka teenus inimestele,” selgitas vallavanem.

Raido Liitmäe andmetel sotsiaalkeskus elanike puudust pelgama ei pea ja kõik 50 kohta saavad kindlasti täidetud. “Pigem on kohtade puudus maakonnas juba nii suur, et kohti võiks ka rohkem olla,” arvas Liitmäe.

Poolesajakohalises sotsiaalkeskuses kuulub 25 kohta Muhu vallale, Orissaare vald saab 13 kohta ja ülejäänud 12 kohta jagavad omavahel Pöide ja Laimjala vald.

Print Friendly, PDF & Email