Laululinnud panid päeva helisema

1. mail oli Aste klubi täis ärevat siginat-saginat. Toimus iga-aastane Kaarma valla suurte ja väikeste laululaste konkurss Kaarma Laululind 2013.

Hoolimata viguritest ja üllatustest, mis päeval pakkuda oli, laabus kõik üldiselt sujuvalt ja laval astus üles ühtekokku 26 last. Etteasteid oli oma tähelepaneliku pilgu ja kõrvaga jälgimas ka heatahtlik žürii koosseisus Andreas Hõlpus, Kaire Raudsepp ja Viivika Koor.

Lauljad võistlesid neljas vanusegrupis: 4–7-aastased lasteaialapsed, 7–10-aastased, 11–12-aastased ja 13–15-aastased. Žüriil võttis omajagu aega, et valida välja seekordsed säravamad etteasted. Seni kui hindajad otsuseid vaagisid, esines Eena Margi rahvatantsurühm Öieti. Nad esitasid kolm vahvat ja lennukat tantsu, mis aitasid ka ajal lennata.

Vastavalt žürii otsusele said auhinnad seekord jagatud selliselt: noorima vanusegrupi esikolmiku moodustasid Katarina Vaher (1. koht), Kairiin Orb (2. koht) ja Risto Tahk (3. koht). II vanusegrupi parimad olid Elisa Geier (I), Katriine Geier (II) ja Sass Kesküla (III). III vanusegrupi parimad olid Risto Metsamaa (I), Rasmus Vendel (II) ja Martin Koppel (III). IV vanusegrupis tuli võitjaks Helena Ellermaa, teine oli Merilin Mänd ja kolmas Ingel Pruul.

Lisaks jagas žürii ka traditsioonilisi eripreemiaid. Tulevikulootuse preemia said Elisa Geier, Ingel Pruul ja Raimond Põld. Lavasära preemia pälvisid Lisandra Naarits, Rasmus Vendel ja Helina Leppik. Julguse preemia anti Leandra Naaritsale ja Mari-Liina Tallile. Õige valiku preemiad läksid Olden Punale ja Rasmus Männale.

Lisaks žürii otsusele valisid oma lemmikud ka publik, lasteaed, Aste kool ja klubi. Publiku lemmiku tiitli pälvis Alice Linkmann, klubi lemmikuks sai Olden Puna, lasteaed tõstis omalt poolt esile Karme-Liisa Talli ja kool Katarina Vaheri.

Suur tänu laululindude juhendajatele Maarika Ellermaale ja Reet Lõugasele, kelle töö on see, mis annab lastele võimaluse end muusikaliselt proovile panna ja lavakogemusi saada. Klubi tänab kõiki osalejaid ja žüriid, abistavaid taustajõude ja meeleolukalt kaasa elanud publikut.

Kristi Hints
Aste klubi juhataja

Print Friendly, PDF & Email