Abro sai vee kiilu alla

Abro sai vee kiilu alla

Foto: Rein Orn

2. mail lasti Nasva sadamas Baltic Workboatsi ellingult vette uhiuus väikeparvlaev Abro, mis mai lõpust asub Abruka saare ja Roomassaare sadama vahet reisijaid ja kaupa vedama.

Pidulikku tseremooniat oli jälgimas palju külalisi: majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske, Saare maavanem Kaido Kaasik, Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, Kaarma vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu, vallavanem Margus Mägi jpt. Oma rolli sooritas ka uue laeva ristiema Krista Lember.

Laeva meeskonnas on kaks Abruka oma meest: kapten Kaupo Heinlaid ja mehaanik Riho Leppik.

Kaarma vallavanem Margus Mägi avaldas lootust, et seoses uue laeva liiniletulekuga paranevad oluliselt nii Abruka püsielanike kui ka saare külaliste transporditingimused, kindlasti muutub paremaks ka kaubavedu.

Tihedat tööd sulle, Abro, ja ikka seitse jalga vett kiilu alla!

Print Friendly, PDF & Email