Stipendium viib Karol Kuntseli Londonisse (4)

Vanemuise teatri Saaremaalt pärit draamanäitleja Karol Kuntsel pälvis hotelli London stipendiumi. Stipendiumi andsid läinud laupäeva hilisõhtul pärast muusikali “Grease” esietendust Karol Kuntselile üle Tartu neljatärnihotelli London juhatuse esimees Verni Loodmaa ja Vanemuise teatrijuht Toomas Peterson.

Vanemuise draamajuhi kt Sven Karja sõnul liitus Karol Kuntsel Vanemuise draamatrupiga 2010. aastal ja peaaegu kohe sai temast trupi üks hõivatumaid näitlejaid. “Kui panna ridamisi tema Vanemuises tehtud rollid, näeme selgelt kadestamisväärset arengut – iga järgmine roll on olnud mingis mõttes avastuslik, avardanud pilti tema loomingulisest ampluaast,” nentis Karja. Eriti tõstis ta esile Karoli rolli uuslavastuses “Üksildane lääs”.

Hotell London asutas 2009. aasta aprillis Tartu Kultuurkapitali juurde omanimelise sihtkapitali, millest makstava stipendiumi toel saab igal aastal üks Vanemuise draamanäitleja sõita õppereisile Euroopa teatri suurlinna Londonisse.

Print Friendly, PDF & Email