FOTOD: Tuule Grupi talgute teine tulemine

Tuule Grupi talgute teine tulemineLäinud laupäeva hommikul tegid Tuule Gruppi kuuluvad ettevõtted siin- ja sealpool Saaremaal kevadiste talgutöödega otsa lahti. Nn Tuuletalgud tõid kokku mitukümmend inimest, kergemaid ja raskemaid töid jagus tundideks, nalja ja naeru selle kõige kõrvale aga tunduvalt kauemaks. Nõnda et pilvisest ja täiesti päikseta alanud päevast sai poole pealt ühtäkki ühegi pilveta kaunis kevadine laupäev.

Seekordse talgupäeva korraldusliku poole eest seisnud Compakt Kinnisvara juhtivkonsultant Hans Teiv ütles, et talgulisi oli kokku ligi 50. Pea pool seltskonda kangutas Pöide vallas Otil Pöide AG OÜ heinamaa põuest kivimürakaid, umbes sama palju rahvast oli Kihelkonna vallas Kõrusel. Seal koristati mereäärt ja ehitati karjaaedu. Mõned tragid inimesed olid ka Mändjalas koristustöödel ja üks ekipaaž Pihtla vallas Kailukal võsa lõikamas.

Koristatud sai kümmekond koormat kive ja korrastatud kilomeetreid randa, ehitatud korralikke karjaaedu, paigaldatud väravaid, monteeritud isolaatoreid ja tõmmatud traati. “Ja ilmaga vedas meil ka – järelikult olid meie tegemised kellelegi meelepärased!” rõõmustas Teiv.

Tuule Grupi talgupäeva traditsioon sai kaudselt alguse ühisest loomade ajamisest kolm aastat tagasi. Samalaadne kevadine talgupäev, nagu tänavu, toimus teist aastat.

Print Friendly, PDF & Email