Võidufoto “Nuuskuri saatus” ilmestab Loomakaubamaja (1)

Võidufoto Nuuskuri saatus ilmestab Loomakaubamaja

SISSESEADE ON VIIMASE PEAL: Peamiselt hobuste ravimisele spetsialiseerunud Jüri Hioväin näitab sisseseadet, milleta loomaarstid tänapäeval oma tööd ettegi ei kujuta. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare bussijaama lähistel asuva Loomakaubamaja müügisaali ehib loomatohtrist firmaomaniku Jüri Hioväina foto “Nuuskuri saatus”, mis mullusel üleriigilisel fotovõistlusel “Veterinaarne pilt 2012” võitjaks kuulutati.

Fotograafiat peab ligi 30-aastase loomaarstistaažiga Jüri Hioväin üheks oma hobiks. Esikohale seab ta erialase töö loomatohtrina ja koos veterinaarist abikaasa Leaga ettevõtlusalase tegevuse loomakaubamaja ja -kliiniku pidamisel.

Nüüdse perefirma omanikest alustas eraettevõtluses esimesena Lea Hioväin, kes asutas 1997. aastal osaühingu Taluapteek. Pisikesest veterinaarapteegist on kasvanud loomapidajatele igasugust kaupa pakkuv Loomakaubamaja.
Rikkaliku kaubavalikuga pood sai nime puutöömees Tõnis Leedolt.

“Kui läksime ühte kohalikku mööblipoodi tellitud riiulitele ja kappidele järele, siis ei olnud seal Taluapteegi nimele ühtegi tellimust vormistatud. Järsku plahvatas tollal poes töötanud Tõnis Leedol, et tema kirjutas mööbliesemetele peale “Loomakaubamaja”. Nõnda saigi temast Loomakaubamaja ristiisa,” meenutas Jüri Hioväin.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email