Usklikud käisid kirstuga baarikülastajaid hoiatamas (VIDEO) (19)

Volbriööl kella ühest kaheni võis Kuressaare kesklinnas näha tavapäratut vaatepilti – kuus meest liikus kirstu kandes vaikides läbi kesklinna, kõndides baariustest mööda. 

“Aastaid on massimeedias arutatud Kuressaare kesklinna baaride varahommikuni lahtiolekut ja sellest alguse saanud probleeme,” ütles Saarte Häälele Viktor Martel Valjala Rahu kogudusest.

Tema sõnul on linnavalitsus, politsei ja baaride läheduses elavad linnakodanikud seni kaotajaks pooleks jäänud. Hüüdjaks hääleks kõrbes on jäänud ka linnavolikogu liikmed Laine Tarvis ja Anti Toplaan.

“Kahjuks!” möönis Viktor Martel, kes otsustas koos Valjala ja Kuressaare Rahu vabakogudusega ning õdede ja vendadega teistest kogudustest politseile ja linnavalitsusele ebatavalisel viisil omapoolset toetust avaldada. Kuus meest erinevatest kogudustest võtsid tühja kirstu õlule ja kõndisid vaikides mööda kõikidest kesklinna baaride ustest.

“Sõnum on lihtne ja selge, kuid raskesti seeditav,” möönis Martel, kelle sõnul oli vaja anda sõnum noortele neile mõistetavas keeles. “Me ei lähe inimeste vastu, kuid mida sümboliseeris tühi kirst? Seda, et keegi ei pea surema ja eriti veel noorelt: alkoholismi, avariide, narkomaania kätte. See ei ole surmakirst, sest kirst on tühi,” rääkis ta, lisades vastava kirjakoha piiblist.

Print Friendly, PDF & Email