Oivaline Abro

Kuigi Kuressaare külje all paikneval Abrukal on püsielanikke, kes seal aastaringselt toimetavad, käputäis, siis neid, keda uue liinilaeva Abro valmimine puudutab, on juba tunduvalt rohkem. Suvi meelitab saarele palju rahvast – kes on tulnud pikemaks suvitama, kes korraks saarega tutvust tegema või uuendama.

Laevale lisab väärtust kahtlemata see, et uus sõiduk on “oma ja hea” – valminud Abruka sõsarsaare ettevõttes Baltic Workboats, laeva nimi on abruklaste pandud ja meeskondki koosneb Abruka elanikest.

Muude plusside seas ei tasu alahinnata ka võimalust lasta oma auto üle vee viia – jalgsi saare ühest otsast teise kõndimine ei võtagi nii vähe aega, kui esialgu arvata võib. Tõelised tuleristsed – õigemini küll veeristsed – saab Abro ilmselt aga juulis, mil alus üleilmse abruklaste kokkutuleku osalejaid kahe saare vahet sõidutab.

Kui Kaarma vallavanem Margus Mägi laeva eilsel ristimispeol nalja heitis, et kas tulevikus peaks kahe saare vahele silla ehitama, siis oivalisele Abrole mõeldes seda loodetavasti niipea tarvis ei ole.

Print Friendly, PDF & Email