Elukaaslast pussitanud naine läheb vangi

Kuressaare kohtumajas loeti eile ette otsus, millega 42-aastane Kairi Luik mõisteti kolmeks aastaks ja üheks kuuks vangistusse. 

Luik lõi 28. novembril 2012 Kuressaares ühes eramus oma elukaaslast noaga vasakule poole rinda, mille tagajärjel tekkis vasakpoolne õhkrind. Tekitatud tervisekahjustus oli eluohtlik.

Kohtunik Kristel Pedassaar täpsustas, et tegelikult määrati Luigele neli aastat ja kolm kuud reaalset vangistust, millest arvati lühimenetluse tõttu maha üks kolmandik. Sellele lisati aga kolm kuud 2011. aastal määratud tingimisi karistust politseiniku solvamise eest, kuna Kairi Luik pani uue kuriteo toime katseajal. Lisaks oli ta katseajal toime pannud väärtegusid.

Seega ei näinud kohtunik ette muud võimalust kui reaalne vangistus. Samas ütles Pedassaar, et mõistetud karistus on peaaegu miinimumilähedane. Nimelt näeb karistusseadustik ette kuni 12-aastase vangistuse. Luik võeti vahi alla otse kohtusaalis.

Saalis viibinud kannatanu kinnitas, et on elukaaslasele tema teo juba ammu andeks andnud. Tema sõnul kirjutasid ajakirjanikud juhtunu kohta täielikku jama. Oma versiooni juhtunust ta kahjuks avaldama ei soostunud.

Print Friendly, PDF & Email