Saarlastel on kirjas juba üle saja talgupaiga

Kui möödunud aastal oli üleriigilisel talgupäeval “Teeme ära” Saare maakonnas 142 talgut 3274 talgulisega, mis on 9,2% Saare maakonna elanikkonnast, siis 30. aprilli seisuga oli registreeritud talguid juba 143. 

Saare maakonna talgukoordinaatori Reet Viira sõnul tuleb talguid iga päevaga juurde. “Saarlane hoolib oma kodukohast,” kinnitas Viira, kelle sõnul on liikmes-organisatsioonide abi talgute korraldamisel ja rahva kaasamisel tohutu.

Kõige aktiivsem paistab praegu Kaarma vald, kus kirja pandud 25 talgut. Kümne ringis talguid on kirjas Kihelkonna, Lümanda, Muhu, Leisi, Pihtla ja Valjala vallas. Ka Kuressaare linn on tubli talgute korraldaja. Samuti on kõikjal vallavanemad talgute korraldamist toetanud.

Viira sõnul on registreerunute seas palju vanu “talguhunte”, aga on ka uusi tegijaid. “Seal, kus on aktiivne seltsielu, on talgud igakevadine kooskäimiskoht,” märkis ta, lisades, et eriti noortele meeldib ühisüritustest osa võtta ja nii on paljudes kohtades talgud toimumas just noorte initsiatiivil.

Enamik talguid on külatalgud, kus korrastatakse koos külamaja ümbrust, palliplatse, kiigeplatse, külatee ääri.

Talguid ja talgutest osavõtjaiks saab registreerida 3. mai õhtuni.

Print Friendly, PDF & Email