Mai Agan: selle plaadi peal on minu viie aasta elu (1)

Mai Agan selle plaadi peal on minu viie aasta elu

EESMÄRGIPÄRANE ELU: Mai Agan ütleb, et tahab muusikuna edasi areneda ja on selle nimel väga palju tööd teinud. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel neljapäeval tutvustas Saaremaalt võrsunud noor bassimängija Mai Agan (Jõgi) koos MaiGroupiga saarlastele oma debüütplaati “Luv”, mis sisaldab tema kümmet viimase viie aasta jooksul kirjutatud lugu.

Eelmisel päeval enne kontserti Kuressaare kultuurikeskuses leidis Mai Agan aega anda intervjuu Saarte Häälele.

Kuidas sündis MaiGroup? Kas alguses oli idee ja siis tulid inimesed või vastupidi?

Mõlemad tulid ühel ajal. Ma õppisin Rootsis Skurups Folkhögskolas [Skurupi džässmuusikakoolis], kui ühtäkki olin nii iseenda kui muusikuna selles nn mustas augus. Mõtlesin, et miks ja kellele ma seda teen [muusikat], ja siis ühel hetkel sündis see nii loomulikult – minu ümber olid inimesed, kellega ma tahtsin koos mängida ja bändi teha. Ja teisel hetkel olid olemas lood.

Kuidas MaiGroupi muusikastiil välja kujunes?

MaiGroupi muusika on segu erinevatest muusikastiilidest. Segu sellest, mida ma ise kuulan. Ma ei kuula ainult jazzi. Mulle meeldib näiteks väga ka hea rock ja popmuusika. Mai-Groupis on ka hästi palju improvisatsiooni, mis on jazz-muusikale omane.

Kuidas näeb välja uue muusikapala loomine?

Minu jaoks on muusika kirjutamine väga valuline protsess. Ma ei suuda kirjutada muusikat raha pärast. Sellel ei ole minu arvates südant sees. Kõik minu lood on alati inspireeritud mõnest inimesest, üldjuhul ühest ja samast. Mõnda lugu kirjutan ma näiteks pool aastat, sest ma kuulen mingisugust viisijuppi oma peas ja pärast selle üleskirjutamist töötan selle kallal seni, kuni sinna peale hakkavad tulema teised mõtted ning kui neid on seal omajagu, ongi muusikapala mingil hetkel valmis.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Anni Viskus

Print Friendly, PDF & Email