Laululapsed meisterdasid savist laululinde

Laululapsed meisterdasid savist laululinde

Foto: Pille Toom

Sel suvel toimub Saare maakonnas 50. laulupidu “Saagu, saagu üks saar”, mille ametlik suveniir on savist laululind.

Laulupeo stsenaariumi kohaselt on savilinde esinemise ajaks vaja lastekooridel. Aste põhikooli lastekoori laulutüdrukud käisid koos kunstiõpetaja Pille Toomiga 10. aprillil Kuressaare ametikooli keraamikaklassis endale savilinde meisterdamas.

Tüdrukuid ootasid alati rõõmus ja särav keraamikaõpetaja Maila Juns-Veldre ja noor keraamik Urmas, kes kogu tunni vältel nõu ja jõuga meie tüdrukutele abimeheks oli.

Tund oli tore ja huvitav, sest ega see savivile meisterdamine lihtne töö ole. Tunni lõpuks said kõik linnukesed valmis voolitud, igaüks eriline, ja mis peamine – oma kätega tehtud. Jäi vaid kuivatamine ja ahjupõletus, mida ei saanud kohe teha.

Nüüd ootavad tüdrukud põnevusega oma linde, mis jäid kuni valmimiseni ametikooli noorte käsitöömeistrite hoole alla, et siis 8. juunil, juubelilaulupeol, nendega kauneid trillereid taevasse ja meie kõikide südameisse helisema puhuda.

Pille Toom

Print Friendly, PDF & Email