Vallikraavi veeralli tuleb

Vallikraavi veeralli tuleb

VEERALLIKS VALMIS: Eile tutvusid lossipargis võistlustingimustega Ketlin Grents, kooli huvijuht Thea Treu ja Annika Tambur. Mustad ja oranžid õhupallid nende käes sümboliseerivad punki ja diskot, mis on tänavuse veeralli teemad. Foto: Sander Ilvest

Eile käisid Vallikraavi veeralli korraldajad Kuressaare lossipargis reedese suurürituse toimumiskohta üle vaatamas. Veeralli on traditsiooniline kevadeüritus, millega avatakse Kuressaare turismihooaeg.

Kuressaare ametikooli huvijuht Thea Treu ütles, et ralli toimub juba 14. korda. Ja seni pole veel juhtunud, et veeralli ära jääks. Selle aasta visalt saabuv kevad pani organisaatoreid juba hirmu tundma, et jää ja surnud kalad võivad ürituse toimumist häirida, kuid õnneks paistab kevad end lõpuks siiski maksma panevat. Eile oli veeralli toimumise ala jäävaba ja surnud kalad ilmselt kajakate poolt nahka pistetud.

Seekordse veeralli korraldavad esmakordselt rekreatsioonikorralduse eriala õpilased. See on kuue õppuri ühine lõputöö. Kogu ettevalmistusprotsess ja üritus ise dokumenteeritakse ja koondatakse kaante vahele, et töö hiljem ära kaitsta.

Projektijuht Annika Tamburi sõnul algas planeerimisprotsess juba novembris. Tänavused teemad on punk ja disko. Ülesanded on õpilaste vahel ära jagatud: kes suhtleb pressiga, kes otsib sponsoreid. Kõigi töödega ollakse graafikus.

Veeralli õhtujuht Ketlin Grents lisas, et seekord on auhinnad elamuslikumad. “Mitte ei anta mingit asja auhinnaks, vaid inimesed saavad preemiat nautida,” sõnas ta.

Peaauhind on Saarepuhkuse välja pandud ööbimine Pidula kalakasvanduses koos sauna, õhtu- ja hommikusöögiga.

Muutunud on ka veeralli algusaeg. Vastu tulles linnakodanike soovile algab rongkäik kell 17 ametikooli õuest ja ralli start antakse kell 18. Kuressaare kesklinnas toimub lühike tantsuetendus ja vallikraavirallitajaid on lubanud tervitama tulla Kuressaare linnapea Mati Mäetalu.

Uus on ka läbitav distants. Võisteldakse teatemeeskondadena. Kogu tegevus toimub pealtvaatajate silme all jalakäijate sillast kuni John Bulli juures asuva saareni. Viimane võistleja peab jooksma üle silla saarel oleva lipuni ja selle üles tõstma.

Kohapeal on ka lastehoiuvõimalus ning soovijatel on võimalus lasta endale punk- või diskostiilis soeng teha. Kääre soengu tegemisel siiski ei kasutata.

Noored kutsuvad kõiki alternatiivsõidukite valmistajaid ja sõudmisvõistkondi end rallile registreerima ning loomulikult kõiki huvilisi reedel publikuks tulema.

Print Friendly, PDF & Email