See vana hea pilliroog

See vana hea pilliroog

Foto: Mihkel Ling

Eestis ja eriti saartel on pilliroogu kasutatud mitmesugustel eesmärkidel ja otstarbel juba aastasadu. Uute aegade saabumisel on vana hea pilliroog vajunud unustuse hõlma ja alles viimase paarikümne aasta jooksul on alanud vana asja taasavastamine. Seni on see olnud pigem õhinapõhine ja pilliroo laiem kasutuselevõtt on tuginenud entusiastide omaloomingule.

Viimastel aastatel on mitme rahvusvahelise projekti raames hakatud pilliroogu kui ressurssi komplekssemalt uurima ja selle protsessi käigus sai tänavu märtsis Muhu põhikoolis teoks seminar “Projekti pilootalade ärilise võimekuse kasvatamine pilliroo kasutamise näitel”. Projekti eestvedaja ja Eesti-poolne partner on kaua aega olnud TTÜ soojustehnika instituudi teadur Ülo Kask.

Võib-olla sarnaneb teema meie mastaape arvestades Švejki-raamatus kirjeldatule, et maakera sees olevat teine maakera ja see olevat palju suurem kui välimine, võib-olla ei väärikski see pikalt-suurelt arutamist. Kuid ega nii kompleksne lähenemine asjale kahjuks tule.

Mihkel Ling

Edasi loe Oma Kodu aprillikuu numbrist

Print Friendly, PDF & Email