OÜ Raudrohi Kudjapel on metallitöötlejate esireas

OÜ Raudrohi Kudjapel on metallitöötlejate esireas

SÄDEMEPILLUTAJA: Kuigi keevitajaist tuntakse Saaremaalgi puudust, on Raudrohus selle ala mehed olemas. Foto: Sander Ilvest

Taimetargad kiidavad raudrohtu kui energia- ja elujõuallikat. Kudjapel metallitöötlemisega tegelev Raudrohi OÜ on lühikese ajaga, vähem kui aastaga võitnud peaaegu samasuguse populaarsuse kui see hinnatud ravimtaim.

OÜ Raudrohi põhitegevus on Fermi kaubamärgi all metallkonstruktsioonide ning tööstuslahenduste projekteerimine ja tootmine. OÜ Raudrohi hakkas kiiresti n-ö idanema pärast ehitusfirma Primus pankrotti. “Olime Primuses tööl. Kui ehitusettevõte pankrotistus, ei tahtnud keegi meist tööta jääda. Haarasime härjal sarvist, moodustasime ettevõtte ja hakkasime oma tooteid Fermi nime all turustama,” kõneles Raudrohu juhataja Ain Rahu firma sünnist. “Iga algus on raske. Meie saime aga peatselt juurde palju uusi tellijaid.”

Haare ulatub üle Eesti

Esimese suurema tööna võttis Raudrohi koos ehitusfirmaga Tesman ette Kuressaare koostootmisjaama ehitamise. Raudrohu hooleks jäid koostootmisjaama metallkonstruktsioonid. “Umbes samal ajal läks lahti ka Kuressaare politsei- ja päästemaja ehitus. Ka selle hoone jaoks tegime vajalikud metallkonstruktsioonid, hulgaliselt sai projekteeritud ja valmistatud päästeteenistusele erilahendusi uues hoones elu kergendamiseks. Kohe alguses läks tihedaks andmiseks,” meenutas firmajuht esimesi tellimusi.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email