KG minifilmide festivali võitis “Inside”

KG minifilmide festivali võitis “Inside”

GRAND PRIX: Filmi “Inside” näitlejad ja loojad. Vasakult: Mait Erlenbach, Karl Riim, Marek Kesküll, Sissel-Maria Mägi, režissöör Jako Jõgi ja parima peaosatäitja eripreemia pälvinud Taavi Aeg. Foto: Ave Mägi

Kolmapäeva õhtul Kuressaare linnateatris neljandat korda toimunud Kuressaare gümnaasiumi (KG) minifilmide festivali ehk KGMFF-i võitis film “Inside”.

“Festival läks suurepäraselt. Vaatamata väikesele tehnilisele tõrkele jäid publik, žürii ja korraldajad kõik väga rahule,” ütles festivali tänavune peakorraldaja, 12.c klassi õpilane ja õpilasesinduse president Kristjan Kesküla.

Ta lisas, et kõige raskem oli pikema aja jooksul kõigi nende organiseerimisküsimustega tegeleda ja asju koordineerida: kes õpilasesinduse liikmetest mida teeb ja mida juba ära teinud on, kes missuguselt sponsorilt mida küsis ja millise vastuse sai jne.

“Sellel aastal suhtusin üritusse tõsisemalt ja motiveerisin ka teisi rohkem panustama. Tänu sellele saime projekti kirjutatud, selle Eesti Kultuurkapitalile esitatud ja üritusega linnateatrisse kolitud,” rääkis Kesküla. Ta lisas, et autasustamise lõpus panid festivalile ilusa punkti Aarne Mägi öeldud sõnad: “Filmikunst on selline kunstiliik, mis ei kao pika aja jooksul mitte kuhugi ja innustame teid kõiki tõsiselt suhtuma filmide tegemisse, et järgmisel aastal veel vägevam üritus tuleks.”

Filme oli seekord veidi rohkem kui varasematel aastatel, kuid enamik neist olid lühemad.

Žüriisse kuulunud Eesti rahvusringhäälingu Saaremaa korrespondent ja mitmete dokumentaalfilmide autor Margus Muld ütles, et tuleb au anda nendele poistele ja tüdrukutele, kes suudavad ilma õppimata seda kõike teha. Muld möönis, et mõne filmi puhul ületas tehniline pool sisu, mis oli tema jaoks hästi üllatav. Kuna noortel on huvi filminduse vastu, siis tekkis kohapeal mõte, et äkki teha festival järgmisel aastal mingi kindla suunitlusega.

Kaarma valla noorsootöötaja Ilme Õunapuu, kes samuti žüriisse kuulus, ütles, et tema jaoks oli tegemist väga huvitava õhtuga. “Tase oli õpilasfilmide kohta tõesti suurepärane,” kiitis Õunapuu, lisades, et kui põhimõtteliselt ju väljaõppeta noored juba praegu selliseid filme teevad, mis siis veel välja tuleks, kui nad sellele alale pühenduksid.

“Kui kõrgelennuliselt võtta, siis püüaksid nad viie aasta pärast juba Oscareid,” muigas Õunapuu.

Žürii töö ei olnud kerge ning oli ka tuliseid vaidlusi. KG huvijuht Anneli Meisterson ütles, et tema jaoks ei olnud paremusjärjestus üldse oluline, sest kõik filmid olid omamoodi parimad.

“Üks film, “Soul Trap” jäi siiski eriliselt kummitama, tahan seda veel kord näha, et avastada sealt uusi nüansse ja sümboleid,” märkis ta. Meistersoni sõnul oli hea vaadata, et õpilased olid oma filmides kasutanud osatäitjatena õpetajaid. Suurepärase rolli tegi näiteks õpetaja Aarne Loorpuu Saaremaa ühisgümnaasiumist.

Tänavusel festivalil osales kuus minifilmi, mille hulgas oli ka üks SÜG-i õpilaste film, tehtud koostöös Kuressaare ametikooliga.

Filmifestivali korraldaja on KG õpilasesindus. Žüriisse kuulusid: Kuressaare ametikooli disainisuuna ja Tartu kunstikooli reklaamiõpetaja Merit Karise, Kaarma valla noorsootöötaja Ilme Õunapuu, näitleja, lavastaja ja Kuressaare linnateatri loominguline juht Aarne Mägi, KG vilistlane ja filmirežissöör Karin Martinson ning Eesti rahvusringhäälingu Saaremaa korrespondent ja mitmete dokumentaalfilmide autor Margus Muld.

18. aprillil kell 19 on linnateatris festivalifilmide kordusseanss, kus näidatakse kõiki 10. aprillil esilinastunud filme.

 

KGMFF-i TULEMUSED

Grand prix – “Inside”
I laureaat – “Mina ja Ma ise”
Parim KG väline / parim operaatoritöö – “Uusvaene”
Parim plakat / parim visuaalne fantaasia – “Anima”
Parim muusikavalik ja atmosfäär – “Soul Trap”
“Hitškuuki” eripreemia – “Marjulkäik”
Parim peaosatäitja – Taavi Aeg
Mõjuvõimsaim sõnatu roll – Sissel-Maria Mägi

 

Print Friendly, PDF & Email