Saarlanna napsas üleriigilisel moekonkursil esikoha (8)

Saarlanna napsas üleriigilisel moekonkursil esikoha

VÕIDUKAS KOLLEKTSIOON: Laura Saksa (punases) kollektsioon Lignum on kogunud juba mitmeid esikohti. Fotol on autor oma modellidega sügisesel Moepeatusel. Foto: Eero Vabamägi

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud moeloomingukonkurss Moedepoo osutus Saaremaalt pärit Laura Saksale võidukaks. Nimelt pälvis nääpsuke blond neiu, kes õpib tegelikult hoopis kokaks, konkursi vanemas vanuserühmas esikoha.

Moedepoo finalistide sekka valiti Laura Saks kollektsiooniga Lignum, mis valmis autori sõnul tegelikult juba eelmisel kevadel. Omanäoline on kollektsioon seetõttu, et seal on silmatorkavate elementidena kasutatud vineeri – vineerist on tehtud aksessuaarid. Puidutööd aitas teha Laura isa.

Esikoht Moedepool tuli Laura jaoks üllatusena, sest juba kogenud moekonkurssidel käijana teab ta, et kõik oleneb alati siiski žüriist. “Olen tegelenud moekollektsioonidega juba kuus aastat ja seitsmes aasta saab täis 20. aprillil, kui toimub Saaremaa koolinoorte moesõu Look Kool,” ütles Laura Saks.

Kollektsiooniga Lignum on Laura konkurssidel varemgi kõrgeid kohti noppinud.

Ehkki Laura Saks on juba korduvalt auhinnatud noor moelooja, õpib ta Kuressaare ametikoolis kolmandal kursusel hoopis kokaks. “Moeloominguga tegelen hobikorras,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email