Krimi (2)

Poevargale tingimisi karistus

Kohus karistas Kärla vallas Kõrkkülas kohalikku poodi riisunud noormeest aastase vanglakaristusega tingimisi ja mõistis talt välja vargusega tekitatud kahju.
Marek (25) peab vangi minema juhul, kui ta järgmise kahe aasta jooksul paneb toime uue tahtliku kuriteo.

Marek tungis läbi akna Kõrkküla poodi eelmise aasta novembris, haaras sealt kaasa 99 euro eest sigarette, 49 euro väärtuses alkoholi ja ühe tikukarbi. Lisaks tekitas ta akna lõhkumisega poepidajale veel 46-eurose kahju.
Peale poepidaja kasuks välja nõutud 195 euro peab Marek maksma 480 eurot sundraha ja 111 eurot kaitsjatasu.

Alaealine roppsuu pääses kohtu alt

Mullu detsembris Kuressaare politsei arestikambris viibinud ja politseinikke purjuspäi sõimanud 17-aastane noormees pääses küll kohtu alla minekust, kuid peab siiski tegema 60 tundi üldkasulikku tööd.

Kriminaalasja toimiku materjalidest nähtub, et 17-aastast M. E.-d kahtlustati selles, et viibides 22. detsembril kell 00.37 Kuressaare politseijaoskonna arestikambris, solvas ta teenistuskohustusi täitvaid politseiametnikke.
Noormees sõimas võimuesindajaid “erinevate avalikku võimu halvustavate ebasündsas vormis väljenditega, alavääristades sel viisil oma käitumisega politseiametnike elukutset ning nende au ja väärikust”.

7. veebruaril kuulati noormees kahtlustatavana üle, kuriteos ta ennast süüdi ei tunnistanud ja ütlusi ei andnud.
Prokurör lõpetas kriminaalasja ja noormeest kohtu alla ei saatnud, kuid määras talle kohustuse teha 60 tundi üldkasulikku tööd.

Print Friendly, PDF & Email