Andorra võib Vene kapitalile asendada Küprost

Andorra võib Vene kapitalile asendada Küprost

UUS PELGUPAIK: Pärast Küprose finantskrahhi on rikaste venelaste miljardid eurod hakanud voolama Pürenee mäestiku kõrgorus asuva Andorra vürstiriigi pankadesse. Näiteks on pildil olevas Crèdit Andorrà pangas arve avamine imelihtne ja hoiustatava raha päritolu ei huvita kedagi. Foto: internet

Prantsusmaa ja Hispaania piiril asuv Andorra vürstiriik on saanud Vene kapitali uueks meelispaigaks. Kas sellest riigist võib venelaste jaoks saada uus Küpros?

Pürenee mäestiku ühes kõrgorus asuva veidi enam kui 85 000 elanikuga kääbusriigi pangad avasid viimasel kuudel sadu pangaarveid, mille omanikud on Venemaa kodanikud, kirjutab Hispaania majandusväljaanne Expansion. Venelased on hakanud oma kapitali Andorrasse paigutama. Eksperdid oletavad, et aja jooksul võib Andorra kui Lääne-Euroopa maksuparadiis asendada Venemaa jõukatele alamatele Küprost. Igatahes on fakt, et Andorrasse viimastel kuudel saabunud Vene raha on peamiselt tulnud Küproselt.

Andorra peamised sissetulekuallikad on välisturism, mägisuusakuurordid ja pangandus. Panku on selles riigis koguni viis. Need on Crèdit Andorrà, Banca Privada d’Andorra, Andbank, Morabank ja Banc Sabadell d’Andorra. Andorra ei kuulu Euroopa Liitu, kuid samas pole tal oma valuutat, mis tähendab, et käibel on Euroopa ühisraha euro.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email