Erametsaliit toob Torgu juhtumi näiteks (3)

Eesti erametsaliit (EEML), mis on erametsaomanike esindusorganisatsioon, edastas eile pressiteate, kus avaldab toetust kohaliku kogukonna kaasamisse jahipidamise korraldamisel. Näitena maaomanike ja kohalike jahimeeste eemaletõrjumisest toob EEML just viimasel nädalal Saarte Hääles kajastamist leidnud Torgu jahitüli.

EEML-i teates avaldatakse toetust Eesti jahimeeste seltsi hiljutisele avaldusele, kus rõhutatakse samuti seda, et jahiturism peab olema litsentseeritud ja kaasama kohalikku kogukonda.

“Sellest põhimõttest on Eesti erametsaliit jahiseaduse aruteludes lähtunud ning see on olnud ka maaomanike põhisoov,” öeldakse pressiteates. Samuti mainitakse, et hädade üks põhjus on praegu kehtiv jahiseadus, mis ei reguleeri eeltoodud põhimõtteid piisavalt. “Nii on võimalik olukord, kus nii kohalikud jahimehed kui ka maaomanikud tõrjutakse jahipidamisest kõrvale. Näiteks võib tuua Torgu jahipiirkonna vastasseisu,” märgitakse pressiteates ja lisatakse, et uus jahiseadus tuleks vastu võtta võimalikult kiiresti.

Print Friendly, PDF & Email