Samasooliste abieluäril läheb Ameerikas hästi (1)

Samasooliste abieluäril läheb Ameerikas hästi

VASTABIELLUNUD: Praeguse seisuga on samasooliste abielud lubatud USA üheksas osariigis ning see on olulisel määral kasvatanud pulmi korraldavate ettevõtete käivet. Foto: internet

Pulmapeokohtade broneerimisest kuni lillede ja rõivaste soetamiseni ning vastuvõttude ja mesinädalate korraldamiseni – jätke see kõik meie hooleks! Ameerikas läheb ülimalt edukalt pulmaäri uuel harul, mille kliendid on homoseksuaalsed paarid. Selle äri esindajate sõnul on nõudlus sedavõrd suur, et sageli jäävad nad tellimuste täitmisel suisa ajahätta.

“New Yorgis on mul umbes 60 vaimulikku, kes on valmis homoseksuaalide abielusid sõlmima, ja kõigi nende töögraafik on täidetud juba aasta ette,” ütles Vene teadeteagentuuri RIA No-vosti ingliskeelsele internetiväljaandele antud intervjuus homodele mõeldud pulmaveebi EnGAYged Weddings kaasomanik Michael Jamrock. Ta lisas: “Praegu töötavad meie pulmakorraldajad neljakümnes USA osariigis ja mõnes välisriigis. Seetõttu vajamegi me hädasti kaastöölisi.”

Jamrocki sõnul lõi ta uue veebilehe 2009. aastal, kui homoabielude sõlmimine sai hoo sisse Floridas. Praeguse seisuga on homoabielude registreerimine lubatud USA üheksas osariigis ja Columbia ringkonnas (Washingtonis). Nelja tegevusaasta jooksul on veebilehe külastatavus pidevalt kasvanud: kui 2009. aastal külastas seda umbes 30 000 inimest kuus, siis praegu ulatub külastuste arv 2 500 000-ni kuus.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email