Ilu- ja tervisepäeval sai soengu pähe ja naeratuse suule

Ilu ja tervisepäeval sai soengu pähe ja naeratuse suule

UUED NIPID: Kuressaare ametikooli juuksuriõpilased näitasid häid soengutegemise oskusi. Esiplaanil teeb juuksur Grete Karvak Helina Leppikule soengut. Foto: Ilme Õunapuu

Astes toimus 13. märtsil ilu- ja tervisepäev tüdrukutele.

Esimesena esines kolm juuksurineiut, kes rääkisid tüdrukutele juuste hooldamisest, kuidas juukseid kaitsta ja ilusana hoida. Kuna kohale oli tulnud erinevas vanuses tüdrukuid (7–15), siis oli jutt lihtne ja kergesti mõistetav kõigile.

Kui põhitõed selgeks tehtud, jõuti põnevama osa juurde. Esimesed julged võtsid juuksurite ees istet ja läks lahti soengutegemiseks. Osa sai pähe lokid, osa punupatside soengu, osa krepplokid – aga rõõmsad olid ja rahule jäid kõik. Peegli ette tekkis isegi väike järjekord – tüdrukute värk, teadagi…

Samal ajal kui juuksurid soengusoovijatega vaikselt edasi tegelesid, jõudis tüdrukute ette järgmine esineja, toitumisnõustaja Angela Ling. Tema toodud piltlike näidete varal sai selgeks, millistest toitudest-jookidest oleks tark hoiduda ning ka see, millised toidud ilusaks teevad.

Et ainuüksi ilus soeng ja toitumine veel imesid teha ei suuda, siis pani i-le täpi kolmas külaline. Kergejõustikutreener Virge Treier näitas ette lihtsaid, aga tõhusaid harjutusi, millega end vormis hoida ja tervena püsida. Aktiivsemad kuulajad kirjutasid head nipid lausa üles.

Osalejate rahulolevate nägude järgi võis arvata huvi osaleda sarnastel üritustel edaspidigi. Järgmine tervisepäev toimub juba aprillis.

Ilme Õunapuu

Print Friendly, PDF & Email