Ida-Virumaad avastamas

Ida-Virumaad avastamas

UUT AVASTADA ON PÕNEV: Reisiseltskond Kuremäe kloostri taustal. Foto: erakogu

Aste põhikooli 6.–8. klassi õpilased käisid kevadisel koolivaheajal Ida-Virumaal ja tutvusid sealsete vaatamisväärsustega.

Reisi alustasime Jägala joa äärest, mis pakkus imelist vaatemängu. Pärast lühikest bussisõitu jõudsime Kundasse, kus uudistasime hüdroelektrijaama ja tsemenditehast. Kohtla-Järvel saime näha Kohtla kaevandusmuuseumi, tutvusime kaevurite töötingimustega ning saime sõita ka kaevurite rongiga. Erakordset vaatepilti pakkusid ka Kohtla-Järve läheduses asuvad tuhamäed.

Ontika pankrannikule sõites avanes vaade Balti kilda kõrgemale osale, mille kõrgus on 55,6 meetrit. Peatuse tegime ka Eesti kõrgeima, Valaste joa juures. Jalutasime talvises Oru pargis ja imetlesime pargi ilusaid kõrgeid mände. Esimese päeva lõpetasime Vaivara Sinimägedes.

Teisel päeval külastasime Narva linna, nägime Narva raekoda ja Hermanni kindlust. Sealt avanes vaade teisele poole jõge, Ivangorodi kindlusele. Oma reisi lõpetasime Kuremäe Pühtitsa Jumalaema Uinumise nunnakloostri juures, mis on Eestis ainuke tegutsev vene õigeusu nunnaklooster.

Vaatamata talvisele ilmale jäime reisiga rahule ja soovitame teistelegi Ida-Virumaad avastama minna.

Helina Leppik
Aste põhikooli 8. klassi õpilane

Print Friendly, PDF & Email