Abrukal avanevad suvel ajaloo aknad

Abruka muuseumi selts sai “Saarte pärimusliku kultuurikeskkonna” programmist rahastuse põneva projekti elluviimiseks. Projekt kannab nime “Ajaloo aknad” ja saab teoks 13. ja 14. juulil Abruka saarel.

Abruka raamatukoguhoidja Helle Kesküla sõnul toimub juulis ülemaailmne abruklaste teine kokkutulek ning seal saab näha ka “Ajaloo aknaid”. Tegemist on saarel asunud või asuvate hoonete ja neis toimetanud inimeste tegevuse kajastamisega fotonäitusel. Fotonäitust ei panda aga üles ühte kohta, vaid see katab kogu saare – täpsemalt nende hoonete aknad, kus käis varasematel aegadel vilgas tegevus. Fotojäädvustusi võib kokkutuleku ajal leida näiteks endise elektrijaama, vana klubi, farmi, sadamahoone/raamatukogu ja muuseumimaja akendelt.

Fotosid on kogunenud tänu abruklaste huvile juba omajagu. Projekti elluviijad ei jäta fotosid endale, vaid neist tehakse näituse ja edaspidise talletamise tarbeks koopiad.

Projekti ja kokkutuleku korraldajad on juba ette tänulikud kõigile neile, kes oma kodusest pildialbumist Abruka varasemast elu-olust ja inimestest fotosid leiavad ja soovivad näitusel kaasa lüüa. Ühendust saab võtta Helle Keskülaga aadressil helle@abrukainfo.eu.

Ilme Õunapuu

Print Friendly, PDF & Email