Tuli möllas Külma külas (FOTOD) (6)

Tuli möllas Külma külas

LÄKS HOOGA: Külma küla tulekahju puhul ei oleks saanud midagi rohkemat eriti päästa ka juhul, kui Leisis oleks alles kutseline komando. Foto: Peeter Kukk

Pühapäeva õhtul tuli teade tulekahjust Leisi vallas Külma külas, kus põles elumaja. Juba häirekeskusse kõne võtmise ajal teatati, et katus põleb leegiga. Maja põlengu tagajärjel on seal elanud perekond raskes majanduslikus seisus ning kõikide abi on teretulnud.

Päästeameti pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul olid majja paigutatud ka suitsuandurid, mis käivitusid. Majas olnud mees pääses ise hoonest välja ja vigastada ei saanud. Küll aga hävis tules elamu katus, samuti veranda ja köök.

Pärsama lähedal asuvas Külma külas toimunud põleng oli esimene, mis sealkandis toimunud pärast Leisi kutselise päästekomando sulgemist. Viktor Saaremets tõdes, et Leisi kutseline komando oleks jõudnud vahest esimesena, kuid põlengukahjud oleksid siiski olnud samas suurusjärgus.

Saaremets ütles, et teade tulekahjust tuli kell 20.07. Helistaja sõnul oli leek juba katusest väljas. Esimesena jõudsid kell 20.31 kohale Orissaare päästjad põhiautoga. Leisi vabatahtlikud ja Kuressaare põhiauto jõudsid kohale kell 20.33. Paakautod jõudsid kohale järgneva 5 kuni 8 minuti jooksul.

“Kuna tulekahjukoht oli aga ka Leisi komandost küllaltki kaugel ja häirekeskusse helistamise hetkel oli teataja sõnul leek katusest väljas, võib öelda, et põlengukahjud oleksid olnud samas suurusjärgus.”

 

ABIPALVE

Palun aita 24. märtsil tulekahjus oma kodu kaotanud Leisi valla perekonda. Sinu rahaline annetus on oodatud ja see läheb sihtotstarbeliselt hädasolevale perele vajalike tarbeesemete ostuks. Arveldusarve number on Merlin Auu 1100771157 Swedpank. Infot saab Leisi valla sotsiaaltöötajalt Mavi Otsalt telefonil 53 900 024.

Print Friendly, PDF & Email