Kuidas on see võimalik? (1)

Tuleb tunnistada, et krimirubriik on lehtede leivanumber. Ka tänases lehes kirjutame raskest autoavariist Muratsis ja tulekahjust Külma külas.

Kuid ükski lapsevanem ei suuda ilmselt ette kujutada, et tema 15-aastane laps läheb koolivaheajaks mandrile ja tapetakse seal. Tamsalus just nii juhtus. Tundub arusaamatu, kuidas saadetakse peksmise tagajärjel kiirabisse sattunud alaealine hommikul lihtsalt tänavale. Taas kord jääb üle imestada politsei ükskõiksuse üle, kes käsitleb juhtunut kui omavahelist ebaõnnestunud probleemilahendust, mille kohta tehakse küll avaldus, aga kedagi ei näi huvitavat, kuidas nooruke kannatanu üldse sündmuskohale sattus.

Viimased teated Virumaalt räägivad piinamisest ja võikast tapatööst. Kas tõesti kannatas tütarlaps kõike seda, hambad ristis? Mida tegid samal ajal naabrid, kui ohver karjus? Sellise julmuse ilmsiks tulekul tekib alati küsimus, kuidas sai selline asi juhtuda. Mis inimesed need on, kes niimoodi käituvad?

Tuleb tunnistada, et antud juhul olid udusireenid ja hädapasunad ammu hüüdmas. Oli lihtsalt mugavam neid mitte kuulda. Kurb on see, et kuigi uudishimu on patt, püütakse juhtunu asjaolusid igati varjata, viidates omaste tunnetele, kuid lastes samal ajal internetis levida kõikvõimalikel kuulujuttudel.

Print Friendly, PDF & Email