Juhiloata mees kihutas autoga teelt välja (4)

Juhiloata mees kihutas autoga teelt välja

Foto: Sander Ilvest

Kaarma vallas Muratsi sadamasse viiva tee esimesel kilomeetril mõisavaremete juures kurvis sõitis pühapäeva hommikul teelt välja ja põrkas vastu puud sõiduauto Mercedes Benz.

Vaatamata korralikule õhulennule pääses kolm autos viibinud noort inimest tänu läbimõeldud inseneritööle eluga. Tavalises plastikautos oleks mootor pärast kokkupõrget olnud ilmselt pakiruumis.

Küll aga oli avarii tagajärjel juhiistmele kinni kiilunud 24-aastane Priidu, kelle päästjad sõidukist välja aitasid. Sõidukis viibinud 20-aastane ja 18-aastane noormees viga ei saanud, juhi viis kiirabi haiglasse.

Lumel olevate jälgede järgi tegi auto vähemalt kümnemeetrise õhulennu, lohises külili mööda lund, põrkas vastu puud ja paiskus sellest eemale, peatudes natuke enne mõisavaremeid. Pihtla tee ristmikust mõisani on täiesti sirge tee ja selle keskel oli asfalt paljaks sulanud.

Sõidukil puudus kehtiv liikluskindlustus ja selle juhil juhtimisõigus. Saarte Hääle andmeil oli juht purjus, kuid politsei pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul on turvavarustuse kasutamine, juhi joove ja liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel.

Vrakiks muutunud sõiduk viidi hoiule endise EPT hoovi.

Print Friendly, PDF & Email