Metsküla raamatukogu pidas sünnipäeva (1)

Metsküla raamatukogu pidas sünnipäeva

ÕNNITLUSI VASTU VÕTMAS: Metsküla raamatukogu juhataja Liia Uussaar (vasakul) kolleegidelt õnnitlusi ja häid soove vastu võtmas. Esiplaanil paremal Kaarma valla raamatukogude juhatajad Urve Pihl ja Lea Raamat. Foto: Eha Trumm

Neljapäeval tähistas pidulikult oma 85. tegevusaastat Metsküla raamatukogu.

“85-aastane raamatukogu elab päris hästi,” ütles raamatukogu juhataja Liia Uussaar, kellel tuleval aastal täitub sel ametikohal 20 aastat. Ta lisas, et raamatukogul on uued renoveeritud ruumid ja sisustus on täienenud uue mööbliga.

“Raamatukogu on uutes ruumides kodunenud,” tõdes Uussaar, rõõmustades, et lugejad on raamatukokku uuesti tee leidnud, sest vahepeal oli raamatukogu ju pikalt suletud. Renoveerimist rahastasid EAS ja Leisi vallavalitsus, mööbliostmist toetas kultuuriministeerium.

Rahvas armastab lugeda

Metsküla raamatukogu on kolinud kuus korda ja tegutsenud nende aastate jooksul neljas kohas.

Metsküla raamatukogu on asutatud 28. märtsil 1928 ja siis asus see koolimajas. Paarkümmend aastat laenutasid lugejaile raamatuid oma koolitöö kõrvalt õpetajad.

1948. aastal kolis raamatukogu Tõnu tallu, seejärel Antonile, siis Tornile ja 2005. aasta kevadel kooli likvideerimise tõttu tagasi koolimajja. Viimane, kuues kolimine toimus majasiseselt ja iga korraga on olud paranenud.

Liia Uussaar kinnitas, et Metsküla piirkonna inimesed armastavad lugeda. Loetakse ajakirjandust, kohustuslikku kirjandust, Sinisuka “Valget sarja”, “Minu” sarja, aime- ja ajaviitekirjandust, eneseabiraamatuid.

Raamatukogus on peale raamatute olemas ka ajakirjad-ajalehed, on interneti kasutamise võimalus. Staažika raamatukoguhoidja sõnul on raamatukogu suhtlemiskoht, kus korraldatakse üritusi, tähistatakse rahvakalendri tähtpäevi. Nii näiteks tervitati kolmapäeval üheskoos külaväljakul kevade saabumist.

Raamatukogus on raamatuid üle 6400 eksemplari, lugejaid 1. märtsi seisuga 138. Veebruarist tegutseb majas lastehoiurühm, kellega koos saab raamatukogu juhataja sõnul nii mõndagi huvitavat ette võtta ning ühtlasi kasvatada lastes huvi raamatute ja lugemise vastu.

Lapsed andsid kontserdi

Sünnipäeva puhul õnnitlesid Metsküla raamatukogu Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna nõunik Valve Heiberg, kolleegid Saare maakonna keskkogust ja teistest maaraamatukogudest, valla esindus ja külarahvas.
Meeleoluka kontserdi andsid lasterühma lapsed ja koolilapsed.

Pidulikku päeva sisustas ka kolm ettekannet. Ülevaate raamatukogu ajaloost esitas Liia Uussaar, Imbi Oolup rääkis teemal “Metsküla ajalugu ja tänapäev “ ja Aili Ansper raamatukogu- ja sotsiaaltööst. Meeleoluka päeva lõpetasid tervitused, õnnitlused ja pidulik koosviibimine.

Print Friendly, PDF & Email