Keskkonnainspektorid käisid kopteriga Ruhnus (8)

Keskkonnainspektorid käisid kopteriga Ruhnus

MENETLUSE ALL: Heiki Kukk (fotol hülgega) ja Kaarel Lauk sattusid loomade häirimise eest väärteomenetluse alla. Foto: Kaarel Lauk

Keskkonnainspektsioon algatas 13. märtsil Ruhnu blogisse postitatud fotode põhjal hüljeste kui kaitsealuse loomaliigi tahtliku häirimise eest väärteomenetluse. Selle nädala keskel käisid inspektsiooni töötajad helikopteriga Ruhnus asja uurimas.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer tunnistas, et kuna temal ja teistel kohaliku büroo töötajatel oli kohapeal nii palju tööd, lendasid Ruhnu hoopiski kolleegid Pärnust.

Keskkonnainspektsiooni Pärnus asuva looduskaitseosakonna peainspektor-nõunik Aavo Sempelson kinnitas oma Ruhnus käiku, kuid tulemusi ta kommenteerima ei soostunud, viidates menetlustoimingutele. Samuti ei nõustunud ta rääkima, kellega täpsemalt Ruhnus kohtuti. Küll aga kinnitas ta, et hülgeid võis helikopteriga lennates õhust näha. Nende täpsemat asukohta ei tahtnud ta samuti avaldada, vältimaks uusi hüljeste häirimise juhtumeid.

Ruhnlane Kaarel Lauk ütles, et temaga tõepoolest vesteldi hüljeste küsimuses, aga ta oli andnud lubaduse enne menetluse lõppu juhtunut mitte kommenteerida.

Väärteomenetlusega loodetakse lõpule jõuda kuu aja jooksul.

Print Friendly, PDF & Email