Abruka saarevaht hoiatab jääteele mineku eest (3)

Ehkki Abruka ja Roomassaare vahel ametlikku jääteed avatud ei ole, on saarevaht murelik, kuna kihutajad ja lõbusõitjad panevad seal liigeldes ohtu oma turvalisuse.

Kui jää hakkas tekkima, siis tundsid kõik huvi, kas jää juba kannab. Kui talve keskpaik kätte jõudis, siis küsiti, kas Abrukale tohib tulla ja mismoodi sõita. Aga nüüd, kui jää hakkab varsti sulama ja enam ei soovitaks kellelgi üle jää tulla, ei tunta enam absoluutselt huvi, kas ja kust tulla, pahandas Abruka saarevaht Rein Lember. Ta lisas, et vaid mõni üksik on praegu küsinud teavet jääteel valitseva olukorra kohta. Sõidetakse lusti, kihutatakse ja trikitatakse, tehakse jäärajasõitu.

Saarevahi sõnul on Abruka taga vaba vesi ning lõuna-, kagu- ja idatuuled lükkavad jääd Abruka poole. Praegu ei ole küll ohtu, aga jääraja peal kulgevad abrukalaste autode jäljed, mille seest jooksevad praod. Neid tuleks ületada reeglina risti. Samuti võib kalda ääres rahude juures läbi jää vajuda.

“Ega ka meie ole sugugi kaitstud ühegi õnnetuse eest, aga meil on eluliselt vajalik liikuda. On vaja toitu tuua, arsti juures käia,” selgitas saarevaht, soovitades kõigil, kes saarele kipuvad, eelnevalt infot küsida või siis suvi ära oodata.

Aprilli lõpus tuleb liinile uus laev mis mahutab 24 reisijat ja kuhu saab ka väikese autoga peale, kui keegi tahab autoga tulla.

Print Friendly, PDF & Email