Magus võit

Saarlastel on taas põhjust uhkust tunda. Ei juhtu just iga päev, et mõnele meist säärane tunnustus osaks saab nagu Saaremaa ühisgümnaasiumi noortele, kelle reklaamiõpetuse kursusel valminud videoklipp üleeuroopalisel konkursil võitjaks kuulutati.

Ilmselt ei osanud SÜG-i üheteistkümnendikud Kuressaare ametikooliga koostöös toimunud valikainetundide alates unistadagi, et tehtud töö end sel moel ära tasub. Lisaks aule ja kuulsusele sai noortele osaks ju kopsakas rahaline auhind – viis tuhat eurot.

Et rahalist preemiat oodata on, teadsid saarlased juba kuu aega tagasi – siis, kui nende filmi-klipp koos Leedu ja Portugali noorte töödega kolme parema hulka valiti. Edasi jäi üle vaid pöialt hoida. Kasu sellest igatahes oli – kolmapäev tõi Brüsselist suurepärased uudised.

Sülle langenud lotovõiduga saarlastele osaks saanud tunnustust võrrelda päris ei saa – nõudis ju viimane üksjagu tööd. Tulemus oli aga vaeva väärt.

Tordipeoks noortel igatahes põhjust jagub. Ehk annab see teistelegi tõuke end rahvusvahelisel tasemel proovile panna, sest mine tea – pole me ehk nii viletsad midagi?

Print Friendly, PDF & Email