Lugeja kiri: Kuressaares elava vanaduspensionäri sõiduõigusest (1)

Hiljuti vahetati bussides infoplakatid. Ajendiks võis olla see, et riik vanaduspensionäri sõidu eest bussifirmadele enam juurde ei maksa. Kuressaares elava vanaduspensionäri sõidu linnas tasub nüüd linnavalitsus 100% ulatuses täispileti hinnast. Seega saab AS Harjumaa Liinid ikka sama palju raha kui varem ja maal elav pensionär maksab linnas sõites bussifirmale ka täispileti hinna, kuid oma taskust.

Loomulik oleks, et bussifirma oma uuel infoplakatil mainiks ka seda, kuidas ja mis alusel saab vanaduspensionär linnaliinidel nüüd bussiga sõita.

Varem oli plakatil vanaduspensionäridele pühendatud kaks rida: üks mujal, teine Kuressaares elavatele pensionäridele.
Nüüd ei ole uutel plakatitel pensionäride kohta silpigi. Samas on uuelt infoplakatilt lugeda, et vaegnägija juhtkoer omab õigust tasuta sõita. Tänu Kuressaare linnavalitsusele omab tasuta sõidu õigust linnas ka Kuressaares elav vanaduspensionär ja ma ei näe küll põhjust, miks peaks ta seda õigust infoplakatil toodud korra vastaselt kasutama.

Jääb siiski ehk loota, et bussifirma taastab soliidse äri juures otse loomulikuna tunduva lugupidamise kõigi oma klientide vastu – olgu see siis koer või inimene. Selleks, et kõigil oleks võimalus korrast kinni pidada.

Kaljo Vinn
vanaduspensionär

Print Friendly, PDF & Email