Diva kino hakkab lõpetama (5)

Kuna Kuressaare linnavalitsuse ja Diva klubi vaheline kinoleping lõpeb, lõpetatakse Divas filmide näitamine tõenäoliselt maikuust. 

“Ei ole plaanis lepingut pikendada, kui linn ei toeta. Kui linn leiab raha, siis kindlasti,” ütles Diva tegevjuht Kristjan Lillimägi, lisades, et sel juhul on neil kindlasti vaja juurde muretseda ka uut aparatuuri, mis maksab päris palju.
Tegevjuhi sõnul paraneks digifilmide näitamisel ka kvaliteet. See tähendab ka seda, et kui mõni uus film välja tuleb, oleks seda kohe võimalik ka Diva kinos näidata.

Kristjan Lillimägi väitis, et oma viis aastat ei ole kino korralikult toiminud ja seda peab üleval ööklubi. Ta lisas, et mõnes mõttes on see muidugi kurb, sest see oli nende võimalus anda siin oma osa Kuressaare kultuurielu parendamiseks.

Möödunud aastal külastas kino näiteks 4133 vaatajat, mis ei ole Lillimägi sõnul sugugi halb number. Kino hiilgeaeg oli 2007. aastal, kui aasta jooksul oli 6444 vaatajat. Kristjan Lillimägi arvates on kino külastatavusse toonud muutuse interneti kiire areng.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu ütles, et kino ja linnavalitsuse esindajad kohtuvad tuleval nädalal ja siis saab juba rääkida asjade edaspidisest arengust.

Print Friendly, PDF & Email