Raili Nõgu: me ei ole ainult supikeetjad

Raili Nõgu me ei ole ainult supikeetjad

KAUNIS TAVA: Saaremaa naiskodukaitsjate juht Raili Nõgu kinnitab aasta ema valimise traditsiooni jätkumist. Tema käes oleval pildil on Saaremaa aasta ema 2010 Anu Rannama koos poeg Indreku ja pojapoeg Rikkoga. Foto: Sander Ilvest

Inimestel on vale ettekujutus justkui oleks naiskodukaitsjad ainult supikeetjad, ütleb naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu, kes on ühtlasi Tornimäe kooli direktor.

Tegelikult on supikeetmine ainult üks osa naiskodukaitse tegevusest. Samas möönab Raili Nõgu, et väga paljud naised kardavadki end naiskodukaitsega siduda arusaama pärast, et siis tuleb iga nädalavahetus olla kas kusagil suppi keetmas või metsas õppustel.

Raili Nõgu, kui palju Saaremaal üldse naiskodukaitsjaid on?

Tänase seisuga 138 ja nad on jagatud kuude jaoskonda, millest kolm asub Kuressaares.

Kust ikkagi pärineb ettekujutus, et naiskodukaitsjad on eelkõige supikeetjad?

Võib-olla tõesti on supikeetmine kõige rohkem silma hakanud, sest oleme käinud väga aktiivselt toitlustamas ka organisatsioonist väljaspool. Meil on suured katlad, kus on hea korraga palju toitu teha, ja see on ka natuke erilisem, kui lihtsalt kusagil kooliköögis suures potis suppi keeta.

Oma esimesel naiskodukaitsja aastal olin mina ka hästi aktiivne toitlustaja. Tegelikult on see väga tore, sest kui sa töötad igapäevaselt vaimselt väga pingelisel tööl, siis on hea, kui saad nädalavahetusel minna hoopis teise keskkonda ja keeta suures katlas palju erinevaid roogasid.

Ent lisaks toitlustamise grupile, kel tuleb tõesti pea iga nädalavahetus üritustel käia, on meil väga aktiivne meditsiinigrupp, kes on lisaks meie oma üritustele käinud abi andmas näiteks rattamaratonil.
Lisaks on meil avalike suhete ja ajaloo uurimise grupp, mis sobib hästi neile naistele, kellele ei meeldi eriti füüsiliselt toimetada, metsas käia või suppi keeta.

Samuti on meil side- ja staabigrupp, kes saab aktiivselt tegutseda õppuste, nt kolme maakonna ühisõppuse Orkaan ajal.
Spordigrupp teeb meil aga aastaringselt trenni ja valmistub Erna koormusmatkadeks.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email