Kärla vallavanemaks saab tõenäoliselt Tiina Luks (26)

Kärla vallavanemaks saab tõenäoliselt Tiina Luks

TULEVANE VALLAJUHT? Tiina Luks mullu suvel esinemas Kärla põhikooli 100. sünnipäeval. Foto: Egon Ligi / Kärla põhikool

Kuna Kärla vallavanem Villi Pihl läheb aprillis Saaremaa Spa Hotellide müügi- ja turundusjuhiks, esitatakse volikogule vallavanema kandidaadiks Tiina Luks.

Esmaspäeva õhtul kogunenud Kärla vallavolikogu koalitsiooninõukogu kinnitas Luksi (37) ka ametlikult kandidaadiks, kelle nimi 5. aprillil toimuval volikogu koosolekul välja käiakse.

Kärla volikogu koalitsiooni moodustavad valimisliit Kärla Suund ja Reformierakond. Luksi vallavanemaks saamine on pea 100% kindel, kuna tema selja taga seisavad Saarte Hääle andmetel nii koalitsioon kui ka opositsioon.

Tiina Luks ütles Saarte Häälele kandidaadiks saamise kohta, et pärast nädalajagu mõtlemist kaalusid plussid tema jaoks miinused üles. Juhul kui volikogu peaks Luksi ametisse kinnitama, usub ta oma sõnul, et läheb valimisvõitlusse ka sügisel.

“Kuivõrd ma olen vallavanema ametikoha pakkumise vastu võtnud, siis kandideerin ma ka ilmselgelt sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel,” kinnitas parteitu Luks.

“Parteisse astumise kohta ei oska hetkel midagi kindlat öelda. Esmane on valla juhtimisega seonduv,” kostis ta küsimusele võimaliku erakonnastumise kohta.

Villi Pihl ütles, et Tiina Luks on igati sobiv kandidaat. “Noor inimene, kes suudab kindlasti Kärla valda edukalt juhtida.” Luksi ametiaeg kestaks esialgu vaid pool aastat, kuna oktoobris ootavad ees järjekordsed kohalike omavalitsuste valimised. Seda toonitas ka Pihl, märkides, et ei näe mingit põhjust, miks Luks ei võiks jätkata ka pärast sügisesi valimisi.

Villi Pihli sõnul on võimaliku vallavanemana arutatud ka teisi kandidaate. Samas võttis ka Tiina Luks nädalase mõtlemisaja, enne kui lõplikult oma jah-sõna öelda.

Toetust on Luksile avaldanud ka vallavolikogu opositsioon. “Me toetame teda,” kinnitas Saarte Häälele vallavolinik Jaanika Rikko. “Meil on praegu valimisteni jäänud kuus kuud. Tiina Luks on parim valik, kes hetkel võtta on,” sõnas Rikko.

Rikko tunnistas, et teadis Tiina Luksi kandidatuurist, kuna vallavanem Pihl oli talle helistanud ja arvamust küsinud. Rikko kiitis ka lahkuvat vallavanemat Pihli, kellega opositsioonil oli hea koostöö ja kes oli tema arvates mees, kellega sai asju arutada ja läbi rääkida.

Tiina Luks töötab praegu Kärla põhikooli sekretär-raamatukoguhoidjana. Enne seda oli Tiina Luks ajalehe Oma Saar / Saarte Hääl esimene taasilmumise järgne peatoimetaja. Luks on töötanud ka Kuressaare linnavalitsuses, Kuressaare linnateatris ja haridusministeeriumis. Praegu veab Luks muuhulgas ka menukat Bändikooli projekti.

Print Friendly, PDF & Email