Kalurid paluvad püügikeeluga oodata

Eesti kalurite liit palub keskkonnaministril Liivi lahe iga-aastase kuuajalise püügikeelu algus erakordsete talvetingimuste tõttu tänavu kümne päeva võrra edasi lükata.

“Kui keeld rakendub 20. aprillist, siis on paljudel kaluritel erakordsete ilmastikuolude tõttu kevadine püügihooaeg praktiliselt olematu,” märgib Eesti kalurite liidu juhatuse esimees Mart Undrest kirjas keskkonnaministrile.

Igal aastal on püük avavee-traalnoodaga Liivi lahel Eesti jurisdiktsiooni alla kuuluvates vetes keelatud 20. aprillist 19. maini, mil tavaolude korral avamere peamised räimeparved Liivi lahte liiguvad ja algab ka laheräime massiline kudemine.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Liivika Näks ütles, et püügikeelu kehtestamise kuupäev oleneb teadlaste soovitustest ja veetemperatuurist.

Print Friendly, PDF & Email