Lümanda koolis süüakse piitsmerluusi

Lümanda koolis süüakse piitsmerluusi

KAPSASUPP ON TÕSINE TOIT: Abikokk Liia Aaviku lauale kantud värske kapsa supp on nii ahvatleva väljanägemise ja lõhnaga, et lausa kutsub sööma. Foto: Sander Ilvest

Kui Saarte Hääle ajakirjanikud teisipäeva lõuna paiku Lümanda põhikooli sööklasse jõudsid, olid õpilased ja õpetajad jõudnud kõhu juba täis süüa. Söögisaalis einestas vaid kaks härrasmeest. Kuuldes sisenenud lehemeestest, pidasid sööjad vajalikuks maitsvate roogade valmistajaid valjuhäälselt kiita.

Koolitoidust rääkisime Lümanda kooli lastega ka mullu novembris Kiratsi külamajas, kui õpilased seal jäätisevalmistamist uudistamas käisid. Oma kooli köögis tehtud toiduga olid õpilased väga rahul, hinnates supid, praed ja magustoidud väga maitsvateks. Õpetaja Pille Jõgi lisas, et isegi vilistlased meenutavad õpetajatega kohtudes tihti kooli häid sööke. “Nad igatsevad oma kunagise kooli kööki ja kokka, Kati Lindaud, kes oskab väga maitsvaid toite valmistada.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email