Roolipiigad saavad ETV “Pealtnägijasse”

Eile oli Eesti Televisiooni “Pealtnägija” saatemeeskond Saaremaal. Roolipiigade seltskonnast jõuavad saatesse Heljo Kaubi Pöide valla Veere külast, Sonja Torn Kaarma valla Upa külast ja seltsingu eestvedaja Juuli Pihl Salme vallast Tiirimetsast.

Pealtnägija üks toimetajatest Roald Johannson ütles, et Eestis võib naistraktoriste olla võib-olla sadu ja tuhandeidki, aga temale teadaolevalt on Saaremaa Roolipiigade seltsing kõige aktiivsem.

“Ega televiisorist lõbusaid naistraktoriste ju tihti ei näe,” muheles Johannson, kelle sõnul tuleb neist ka selline lõbus lugu. “Sõbralikud ja toredad daamid on,” kinnitas ta.

Roolipiigade eestvedaja Juuli Pihl ütles eile, et Roolipiigasid on telekas ka varem näidatud. See, et neid salvestatakse, on Juuli sõnul omamoodi huvitav.

“Naiste viiti, et me oleme nüüd kuulsaks saand,” lausus Juuli, lisades, et käivad jutud, et talle pidavat pink ka pandama. “Ei tea, kui see ka veel pannakse, kui püsti siis nina peab ajama!” naeris Juuli.

Sonja Torn, kes eile meie külaskäigu ajal hobustetallis toimetas, ütles, et tal on praegu üheksa hobust ja viis poni. “Kaks asja – masinate- ja hobustehaige olen ma eluaja olnud,” rääkis Sonja, kes on traktoriroolis töötanud 34 aastat.

“Oi, küll need traktorid olid külmad, ma olen seal nutnud ja puha,” meenutas Sonja, lisades, et on ka kaks asja, mis tema tervisele põntsu on pannud – külmad linttraktorid ja Tahula lehmalaudas töötatud kümme aastat. “360 lehma oli ja kõik laudas tuli käsitsi teha. Suvel sai ainult kolm tundi magada,” meenutas Sonja.

Print Friendly, PDF & Email