Roolipiigad – kena punt, kellega saab kõigest rääkida

Roolipiigad kena punt, kellega saab kõigest rääkida

19 AASTAT BUSSIROOLIS: “Kuidas keegi. On ka väga santisid inimesi, kellele see ei meeldi, et naine roolis, aga eks ole nagu igal pool. Kõike juhtub,” muheleb Viivi Asumaa. Foto: Sander Ilvest

“Meitel on lihtsalt hea ja mõnus koos olla,” ütleb kunagiste naismehhanisaatorite ühenduse Roolipiigad eestvedaja 71-aastane Juuli Pihl, lisades, et niugujad on nad oma seltskonnast välja jätnud.

Seitseteist aastat (!) on kolhoosiaegsed naisautojuhid või traktorirooli keerajad koos käinud. See Saare maakonnas ainulaadne ühendus tuli esimest korda kokku Laimjala naiste eestvedamisel. Kuna puudus aga ühenduse juht, tõusis sellele kohale Tiirimetsas elav heade organisaatorivõimetega Juuli Pihl.

Kuressaares on üsna raske leida mõnda kohta, kuhu Roolipiigad poleks veel jõudnud. “Meil on eesmärk kõik Kuressaare kõrtsud läbi käia,” naerab Juuli Pihl, lisades, et suurematest kohtadest on neil veel käimata Kapteni kõrts.

Algusaastatel käidi ja tutvuti kõigi Saaremaa omavalitsustega. Ainus vald, mis käimata jäi, oli Kaarma. “Tavaliselt püüame siis olla eraldi ruumis ja eriti hea, kui pika laua taga, sest meil on vaja igasuguseid asju arutada,” räägib Juuli. Läinud reedel, naistepäeval oldi juba kolmandat korda Pritsumajas. Nimelt tähistas roolipiiga Helga Aavik Pritsumajas oma 80. juubelisünnipäeva.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email