Miniteatripäevade märksõna on saun

Eelolev nädalavahetus möödub Kuressaares teatrikuule kohaselt teatrivaimus. Nimelt sisustavad teatrisõprade laupäeva, pühapäeva ja tegelikult ka tuleva nädala esmaspäeva pea otsast lõpuni Saaremaa ühisgümnaasiumis toimuvad Saaremaa Miniteatripäevad.

“Miniteatripäevad toimuvad 22. korda ja tänavu on üldteema saun. Lähtume sellest, et nii teatris kui ka saunas on lava, ühes saab hinge puhtaks, teises ihu,” ütles miniteatripäevade peakorraldaja, Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetaja Rita Ilves (fotol). Festivali tänavune moto pärineb kunagiselt kuulsalt vene näitlejalt Faina Ranevskajalt: “Kas teate, mis tähendab mängida laval? Kujutage ette, et olete saunas ja sinna tuuakse ekskursioon.”

Saaremaa truppe on teatripäevadel üles astumas viis. Kokku on truppe aga 21 ja antakse ühtekokku 23 etendust. Repertuaarivalik on Rita Ilvese kinnitusel põnev, seinast seina. “Terve rida truppe osaleb festivalil esimest korda,” märkis peakorraldaja.

Žüriisse kuuluvad poliitik ja teatrimees Jaak Allik, Kadi raadio vastutav toimetaja, raadioajakirjanik Tõnis Kipper, lavastaja Gerda Kordemets, näitlejad Kersti Kreismann ja Alo Kurvits, esimene teatrimehike Tiina Luks, ajakirjanik Mele Pesti, näitleja ja teatrijuht Piret Rauk, poliitik ja teatrimees Indrek Saar ning Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro.

Miniteatripäevade ajakava ja kogu muu vajaliku info leiab Saaremaa ühisgümnaasiumi kodulehelt. “Kõik teatrihuvilised on lahkelt etendusi vaatama oodatud, varasemad festivalid on näidanud, etnii mõnigi kooliteater võib professionaalidele silmad ette anda,” julgustas Rita Ilves publikut kohale tulema.

Print Friendly, PDF & Email