Kus keiakse, senna jäävad jäljed

Laupäeval kogunes Lümanda kultuurimajja taas hulgaliselt rahvatantsu armastavaid inimesi. Nimelt toimus traditsiooniline Saare maakonna täiskasvanute segarühmade tantsupäev. Osales kuus rühma: Valjala segarühm (juhendaja Mari Soots), Kärla Tõmba Jüri (juh Virge Varilepp), Kuressaare Keeris (juh Kalle Kadarik) ja Piiprellid (juh Eena Mark), Taritu Lender (juh Aili Salong) ja Lümanda Rummaja (juh Ulvi Põld), kokku 80 tantsijat.

Kuna tantsupäeval osalenud rühmad on registreerunud suurele peole, oli päeva põhieesmärk valmistuda 2014. aasta 19. vabariiklikuks tantsupeoks “Aja puudutus. Puudutuste aeg”. Seatud eesmärk sai täidetud. Tantsijate kolmetunnine koolitus algas kell 13.30 meie oma maakonna väga tubli tantsujuhi Virge Varilepa juhtimisel ja õpetamisel. Tantsijad said ülevaate peo kontseptsioonist, mõtestati lahti ja tehti kaasa peo proloog ja finaal. Tutvust tehti kolme tantsupeo repertuaari kuuluva tantsuga – Maie Orava “Tantsukutse”, Maido Saare “Ootuse lugu” ja Vaike Rajaste “Kiire, kiire tuhkagi”. Õpiti tantsude põhisamme ja kombinatsioone.

Töö oli tulemuslik ja tantsijad väga tublid. Kordaläinud päevast tundsid rõõmu nii tantsijad kui ka tegijad.

Ulvi Põld

Print Friendly, PDF & Email