Kristiina Kaasiku “Aastate valgus“ kunstistuudio galeriis

Kristiina Kaasik

Kristiina Kaasik

Naistepäeval avati Saaremaa Kunstistuudio galeriis Eesti tuntud maalija Kristiina Kaasiku näitus “Aastate  valgus”. Hiljuti 70. sünnipäeva pidanud kunstnik on olnud maalija viimased 40 aastat.

Teda on aastaid köitnud värvimaagia teemade ring. Huvipakkuvaks peab ta täna värvide omavaheliste kõneluste metafüüsikat, mis võimaldab edastada puhtamaid vibratsioone ja minna nähtamatu ruumi sügavustesse. „Näitusel “Aastate valgus” on esitatud valik minu viimastel aastatel maalitud töödest. Ühtlasi annab see näitus mulle võimaluse teha kokkuvõtte ühest etapist oma loometeel. Võiksin öelda, et neid maale seob minu igatsus nähtamatu ja vaevu sõnades seletatu järele. Millegi sellise, mida sisekaemuses olen tundnud ja mille edastamine on olnud sisesund. Igatahes olen tahtnud ka vaataja tõmmata sellesse irratsionaalsesse, unenäolisesse mängu, olen püüdnud tasapinnalisusest edasi minna maaliruumi sügavusse, leida peenemaid võnkeid, selliseid, mis lasevad tajuda uusi, kirkamaid ulatuvusi,“ rääkis Kristiina Kaasik ise oma näitusest.

Kaasik alustas näitustel esinemist 1965. aastal kunstiüliõpilasena, tal on aastate jooksul kogunenud näitustel osalemistest pikk nimekiri Eestis ja väljaspool. Talle on omistatud Konrad Mägi preemia ja Eesti kunstnike liidu aastapreemia. Aastal 2003 pälvis ta G-Galerii aastapreemia. Näitus Saaremaa kunstistuudio galeriis jääb avatuks 8. aprillini.

Print Friendly, PDF & Email