Karukeste abiga kiusamisest vabaks

Karukeste abiga kiusamisest vabaks

ÕPITAKSE HOOLIMIST: Kairiin, Mirit, õpetaja Siiri, Markus ja Kennerth. Foto: Ilme Õunapuu

Aste lasteaia Mürakarude rühm sai möödunud reedel postipaki, mille sees armsad karukesed. Iga põnn sai endale ühe väikse mõmmi, kellele kodus koos vanematega riided selga saab panna ja kelle jaoks lapsed rühmas oma pesakesed valmistavad.

Karukestel on aga missioon täita. Projekti “Kiusamisest vaba lasteaed” mõte on kujundada laste vahel positiivsed grupisuhted ja õpetada lapsi ebameeldivates olukordades õigesti käituma. Selleks on välja töötatud metoodika, mille järgi toimuvad kord nädalas karude koosolekud, mängitakse situatsioonimänge ja vesteldakse karude abil oma rõõmudest-muredest.

Oluline on seejuures  õpetajate ja lapsevanemate hästitoimiv koostöö, oma sõnade ja tegudega on nad lastele iga päev eeskujuks. Projekti tulemusena nähakse, et laste vahel kujuneksid sõbralikud ja hoolivad suhted, et neist sirguksid head kaaslased nii lasteaias, koolis kui ka tööl olles.

Maarika Ellermaa
Aste lasteaia direktor

Print Friendly, PDF & Email