Sanatoorium palkab Villi Pihli müügi- ja turundusjuhiks (21)

Sanatoorium palkab Villi Pihli müügi- ja turundusjuhiks

SÕBRALIKULT SOOLAKAMBRIS: Villi Pihl kiidab Gotlandi ravituriste Elsa Östmani ja Helene Forsbäcki, kes on Saaremaa SPA Hotellide suisa püsikliendid. Foto: Sander Ilvest

Kärla vallavanem Villi Pihl vahetab oma praeguse töökoha üsna pea Saaremaa Spa Hotellide müügi- ja turundusjuhi ameti vastu.

“Peame tegema tugevat tööd ja kasvatama hotellide täitumust, et saada tasemele, kus olime eelmistel aastatel,” ütleb Villi Pihl, kes on ka varem, viis aastat tagasi samal ametikohal töötanud.

Pihl näeb siinsete sanatooriumide võimalust hakata taas pakkuma rohkem raviteenuseid, nii välisturistile kui ka loomulikult saarlastele endile.

Raviturism on Saaremaal alati hästi edenenud, kuid viimastel aastatel on see erinevatel põhjustel tahaplaanile jäänud – varem siin käinud ravituristid on läinud samu teenuseid nõutama Haapsalusse või Pärnusse.

Pihl ütleb end uskuvat, et tugeva tööga saab taas suurendada ka nende turistide arvu, kes tulevad Saaremaale oma tervist turgutama. Olgu siis tegemist mudavanne, soolakambrit või mingit muud raviteenust ihkava turistiga.
Pihli sõnul saaks just raviteenuste pakkumine olla Saaremaa Spa Hotellide nišš siinsel turul. “Welness-spaade teed me kindlasti ei lähe, las igaühel olla oma rida,” lausub ta.

Pihl tõdeb, et selleks hooajaks on suurema müügitöö tegemise “rong” juba läinud. “Tööd tuleb teha järgmiste hooaegade nimel,” sõnab ta ja lisab, et kindlasti ei saa pilku suunata ainult välisturule, vaid tuleb rohkem rõhku panna ka kohalikele inimestele.

“Ka neile tuleb pakkuda erinevaid võimalusi oma tervise ja vaimu turgutamiseks,” on Pihl kindel. Välisturul näeb ta peamise sihtgrupina ikkagi soomlasi, kuid kindlasti tasub silmas pidada ka Rootsit, Lätit ja Leedut.

Edasi tuleb Pihli sõnul minna tasa ja targu. Kindlasti tulevad muudatused näiteks restoranide menüüdes ning rohkem hakatakse mõtlema ka nädalavahetuse meelelahutuslikule osale Rüütli hotellis.

Nii Pihl kui ka AS-i Kuressaare Sanatoorium nõukogu liige Ago Liblik kinnitavad, et kui viimasel ajal on Mere ja Saaremaa Valsi hotell talvisel perioodil peamiselt kinni olnud, siis nüüd püütakse neid võimaluse korral ikka lahti hoida.

Praegu on Meri näiteks avatud ning eile heljus hotelli köögist häid toidulõhnu ja maja elas.

“Võib-olla Saaremaa Valss jääb talveks mõneks ajaks suletuks, kuid eesmärk peaks ikkagi olema kõiki kolme hotelli majandada,” ütleb Pihl. Suur tubade maht ja mitu hotelli annavad neile võimaluse müügis paindlikumad olla.
“Kindlasti on erinevatel hotellidel erinevad kliendid ning seda tuleb turundades ja müües kindlasti silmas pidada,” märgib Pihl.

Ago Liblik aga välistab nii majade kui ka kogu firma müügi. “Müüa on kõige lihtsam,” sõnab ta. “Kui keegi tahaks osta, peaks ta ka majandamisega hakkama saama. Mis me siis viletsamad oleme, et ei saa?” ütleb Liblik.

 

Villi Pihl: see töö on mulle südamelähedane

Praegu veel Kärla vallavanema kohuseid täitev Villi Pihl märkis, et kergelt töökoha vahetamise otsus ei tulnud. Samas tunnistas enne vallavanemaameti vastu võtmist mitmes turismi ja spaaäriga seotud firmas töötanud Pihl, et see valdkond on talle südamelähedane ja väljakutse piisavalt motiveeriv.

“Meil oli vaja stabiilsust, mis me ikka edasi-tagasi pendeldame,” ütles Ago Liblik, pidades silmas, et nad otsisid inimest, kes tunneb seda tööd ja kellel on häid mõtteid.

Aastatel 2005–2008 samas firmas töötanud Pihl lausus, et sisuliselt on ta töö nüüd ikkagi sama, mis oli toona. “Kuigi olukord, kus tuleb töötada, on kardinaalselt muutunud,” märkis ta.

Pihl asub juhatuse liikmena tööle müügi ja turunduse vallas, otsest tegevjuhti ettevõttel ei olegi. Nii Liblik kui ka Pihl kinnitasid, et n-ö ainult juhti pole praegu otstarbekas tööle võtta. “Juhatus teeb omavahel koostööd,” sõnas Pihl.

Nõukogu liige Ago Liblik, kes seni on tegutsenud Tehumardi kämpingus, jääb sinna ka edaspidi, nüüd tuleb tal oma sõnul end kahe ettevõtte vahel jagada.

Kes saab vallavanema ametis Pihli järglaseks, seda praegune vallavanem veel ei teadnud, öeldes, et vallavanema valib ju ikkagi volikogu. “Mul isiklikult oleks paar inimest silmapiiril,” märkis Villi Pihl, soovimata nimesid küll avalikustada, kuid öeldes, et tegu on Kärla inimestega.

Vallavanema mujalt toomise peale tema sõnul mõelda ei maksaks. Pihl lisas ka, et uue tööandjaga on kokkulepe, et ta saab Kärla vallas pooleli jäänud paar projekti lõpuni viia ning samuti läheb ta tagasi sealse volikogu liikmeks.

Villi Pihl ütles, et loodab uut vallavanemat näha juba ajaks, mil tema uude ametisse asub.

Print Friendly, PDF & Email