Roland Kütt asub Austraalias Port Darwin FC väravasse (2)

Roland Kütt asub Austraalias Port Darwin FC väravasse

LAHTILÖÖK: Nüüd teeb Roland Kütt seda Austraalias. Foto: Raul Vinni

Austraaliasse kolinud FC Kuressaare endine väravavaht Roland Kütt jätkab algaval hooajal mängimist Port Darwin FC-s.

Port Darwin FC-ga mullu Darwini linna meistriks tulnud Kütt ütles, et sealne jalgpallitase on tema jaoks isegi üllatavalt hea ja sealse meeskonnaga võiks koguni Eesti meistriliigas mängida.

Pärast mullust hooaega läks Kütt mõneks ajaks Gold Coastile, kus kohtus teise saarlasest väravavahi, kuid nüüd seal endale juba treenerina nime teinud Ken Müüriga. “Kõik jalgpalliga seotud inimesed teavad teda,” märkis Kütt.
Ühel päeval tuli Müürile klubist nimega Palm Beach Soccer Club kõne, milles küsiti mõnda väravavahti, ja ta soovitas Roland Kütti. Meeskond hakkab mängima uues liigas Australian Premiere League, millest Austraalia jalgpalli liit loodab teha tugevuselt teise liiga.

“Käisin seal paaris trennis, minuga jäädi rahule ja pakuti koguni lepingut,” rääkis väravavaht, kellele nii meeskond kui ka klubi juhtkond väga sümpaatse mulje jätsid.

“Kuna tegu on uue tiimiga ja eelarve väike, siis ei saanud ma pakutud lepingut vastu võtta, sest mul ei olnud tööd ja selle rahaga ei oleks ma lihtsalt ära elanud. Seega lendasin tagasi Darwinisse.”

Veebruari algul helistas Palm Beach Soccer Club’i treener Roland Kütile uuesti, tundes huvi, kuidas mehel läheb ja kas ta ei ole mõelnud liitumisele. Siis võttis ühendust Ken Müür, kes rääkis, et klubi, kus tema varem treener oli, otsib väravavahti ja nad on Kütist huvitatud. Ta lisas, et vajadusel saaks Merrimac FC Kütile ka tööd pakkuda, mis oleks Küti jaoks väga hea variant.

Roland Kütt kinnitas, et erilisi eesmärke ta endale ei sea, ta tahab nautida mängu ja sellest rõõmu tunda. “Kui liigun Gold Costile, siis sellepärast, et see oleks uus väljakutse ja uus keskkond mu jaoks. Praegu on Darwinis märg hooaeg ja tööd eriti palju ei ole, aga kui leian hea töö Darwinis, siis võin vabalt ühe hooaja siin mängida ja tiitlit kaitsta.”

Darwini meeskond on väga multikultuurne. Lõviosa sellest moodustavad iirlased, kellest üks on esindanud Iirimaad U-16 maailmameistrivõistlustel, teine on kuulunud Manchester United’i akadeemiasse. Veel on meeskonnas 42-aastane portugallane, kes on kunagi mänginud FC Porto vastu. Lisaks neile on meeskonnas inglasi, kreeklasi, poolakas ja isegi mängija Lõuna-Aafrika Vabariigist. Meeskonna treener on kirglikult jalgpalli armastav kreeklane. Märkimisväärne on aga see, et põhimeeskonnas ei ole ühtegi austraallast.

Print Friendly, PDF & Email