Jalgrattaturism meelitab soomlasi

Jalgrattaturism meelitab soomlasi

SOOMLASI MEELITAMAS: Aktiivseid puhkamisvõimalusi Saare ja Hiiu maakonnas ning siinseid suurepäraseid jalgrattateid oli messil tutvustamas Kati Aus. Foto: erakogu

Turismitegijad käisid läinud nädalalõpul Helsingis toimunud GoExpo’l. Vabaaja messil, mis pakub aktiivse puhkuse võimalusi – jahindust, golfi, jalgrattaturismi, kalastamist jms.

Kuressaare turismiinfokeskuse turismispetsialist Kati Aus, kes messil soomlasi Saare- ja Hiiumaale, aga ka üldse Lääne-Eestisse kutsus, tõdes, et Saare maakond oli esindatud jalgrattaturismi sektsioonis ühiselt regionaalse turismiorganisatsioonina Lääne-Eesti Turism MTÜ. Seda tänu osalemisele rahvusvahelise jalgrattaturismi projektis “Jalgrattateede võrgustiku arendamine ja edendamine Kesk-Läänemere piirkonnas” (CentralBalticCycling).

Projekti rahastavad Kati Ausi sõnul osaliselt Euroopa Liidu Kesk-Läänemere Interreg IVA programm 2007–2013 ning Lääne-Eesti omavalitsused ja maakondlikud turismiorganisatsioonid. Saare maakonnast on projektile õla alla pannud Kuressaare linn, Muhu ja Kärla vald ning Saarte Turismiarenduskeskus MTÜ.

Messil jagas Aus ühes Hiiumaa esindaja Heli Roosimaaga jalgrattaturismi projekti jaoks valminud Lääne-Eesti jalgrattamarsruutide voldikut. Jagati ka teiste Lääne-Eesti maakondade üldtrükiseid ning Saaremaa ettevõtted olid messiks koostanud aktiivse puhkuse pakette.

“Kuna olime jalgrattaturismi sektsioonis, siis põhiküsimused olidki seotud Lääne-Eesti jalgrattamarsruutidega,” märkis Aus. Lisaks tundsid soomlased huvi, kas Saaremaal on võimalik jalgrattaid ka hooldada, kui teel olles peaks midagi juhtuma. “Küsiti ka, kas teedel pole äkki liiga palju autosid – siis ei ole ju turvaline sõita – ja milline on teede kvaliteet.”

Boksi külastajad olid Kati Ausi sõnul Saaremaast ja Lääne-Eesti puhkamisvõimalustest teadlikud. “Vahel oli vaja tutvustada, et Saaremaalt saab parvlaevaga otse Hiiumaale ja on võimalik nii öelda ring teha,” nentis ta. Käis ka inimesi, kelle sõber oli Saaremaal varem jalgrattaga käinud ja seda reisi väga kiitnud. “Juhtus sedagi, et üks boksi külastaja hakkas teisele oma Saaremaa muljeid kiitma,” avaldas turismispetsialist.

Soomlasi huvitab endiselt ka Saaremaal pakutav golfimäng. “Golf oli esindatud Eesti Golfi boksis ja nende tagasiside messi kohta oli igati positiivne. Hoolimata meie golfi hetkeseisust soovitakse ikkagi Saaremaale mängima tulla,” kinnitas Aus.
Lisaks oli Saaremaa esindatud ka fotohallis KS Koolituse poolt, kes korraldab soomlastele kursusi Saaremaal – fotokursusi, keelekursusi, kunstikursusi. “Pean tunnistama, et põhiküsimused olid ikkagi Saaremaal jalgrattaga ringisõitmise kohta,” rõõmustas Kati Aus.

Kolme päeva jooksul käis messil ligi 40 000 külastajat.

Print Friendly, PDF & Email