Haavel jääpurjetamise EM-il seitsmes

Poolas Niegozini järvel sõidetud jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel Monotüüp XV klassis oli saarlastest parim Ants Haavel, kes sai koos tallinlasest soodimehe Marko Pomerantsiga seitsmenda koha.

7.–8. märtsil toimusid Euroopa meistrivõistluste ja Balti karikavõistluste võidusõidud. Euroopa meistriks krooniti esmakordselt Rootsi meeskond Bernhard Rost – Tore Lewander, kellele järgnesid venelased Vadim Bikler – Alex Vostronosov ja eestlased Vello Jürjo – Andres Laul.

Kuigi saarlased medaliteni ei küündinud, peab võistluste üks korraldajaid Juhan Kolk seda tulevikus siiski võimalikuks. “Tuleb teha tööd ja trenni ning palju võistelda, et kogemusi saada,” märkis ta.

Teiste eestlaste kohad olid: 10. Veljo Heinmets – Andrias Sillaste; 13. Juhan Kolk – Andres Haavel; 15. Ott Kolk – Rando Kesküla; 17. Meelis Saarlaid – Urmas Kruusmägi; 18. Priit Saarlaid – Taavi Välisson; 20. Kaarel Trei – Peeter Heinmaa.
“Konkurents oli väga tihe. Järve peal purjetamine on kohati väga sarnane loteriiga, sest keerutavad tuuled ja tihe rebimine esikoha pärast nõuavad tugevat pingutamist ja oskusi,” lausus Kolk.

Balti karikavõistluste esikolmikusse eestlased tiheda konkurentsi tõttu kahjuks ei mahtunud. Esikolmiku hõivasid venelased ja rootslased.

Eestlaste kohad olid: 5. Veljo Heinmets – Andrias Sillaste; 7. Juhan Kolk – Andres Haavel; 10. Ott Kolk – Rando Kesküla; 11. Ants Haavel – Marko Pomerants; 13. Vello Jürjo – Andres Laul; 16. Kaarel Trei – Peeter Heinmaa; 19. Priit Saarlaid – Taavi Välisson; 23. Meelis Saarlaid – Urmas Kruusmägi.

Märtsi lõpus on plaan korraldada Eesti ja Saaremaa meistrivõistlused taas Saaremaal ja pidada ühtlasi Kuressaare linna 450. juubeliaasta võistlus.

Print Friendly, PDF & Email