Saaremaa kutsub soomlasi aktiivselt puhkama (2)

Võimalusi, kuidas Saare maakonnas aktiivselt puhata, tutvustatakse täna Helsingis algaval turismimessil Go Expo 2013.

See on kombineeritud mess aktiivse elustiiliga inimestele, kus tutvustatakse jalgratta-, golfi-, jahindus-, kalandus-, foto- ja sporditurismi ning matkamise, ratsutamise ja fitness-valdkonna pakkumisi. Mess on soomlaste seas hinnatud ja populaarne, sealt saadud info põhjal teeb oma puhkuseplaane igal aastal üle 40 000 külastaja.

Jalgrattaturismi sektsioonis on Saare maakond esindatud ühiselt regionaalse turismiorganisatsioonina MTÜ Lääne-Eesti Turism tänu osalemisele rahvusvahelises jalgrattaturismi projektis “Jalgrattateede võrgustiku arendamine ja edendamine Kesk-Läänemere piirkonnas”. Projekti rahastavad osaliselt Euroopa Liidu Kesk-Läänemere Interreg IVA programm 2007–2013 ning Lääne-Eesti omavalitsused ja maakondlikud turismiorganisatsioonid.

Saare maakonnast on projektile õla alla pannud Kuressaare linn, Muhu ja Kärla vald ning Saarte turismiarenduskeskus. Messiks valmis Eesti lääneranniku ja saarte rattateede trükis, milles on regiooni rattamarsruudid.
Spetsiaalselt messi jaoks on kokku pandud ahvatlevad pakkumised maakonna ettevõtjatelt, kes turistidele aktiivset puhkust lubavad, läbi viiakse küsitlus ja vastanute vahel loositakse välja auhind – jalgrattamatkapakett Saaremaale Vilsandi rahvusparki. Lääne-Eestis puhkamise võimalusi tutvustavad Kuressaare turismiinfokeskusest Kati Aus ja Hiiumaa esindaja Heli Roosimaa.

Saare maakonna golfiturismi võimalusi on messil tutvustamas Saare Golf ühisstendil Eesti Golfiväljakute Ühendus MTÜ-ga ning fotosektsioonis tutvustab KS Koolitus suvekursuste võimalusi Saaremaal.

Print Friendly, PDF & Email