Lauritsa varjupaik läks põlema (FOTOD) (3)

Lauritsa varjupaik läks põlemaEile kell 11.38 kutsuti päästjad Kuressaare linna Kauba tänavale, teataja sõnul põles Kauba tn 5 üks tuba.

Kohale jõudnud tuletõrjujad kerisid voolikud lahti ja sisenesid suitsu täis majja. Selle teise korruse avariiväljapääsu ukse vahelt immitses suitsu. Päästjad tõid majast välja naise koos väikese sülelapsega. Hoone allkorrusel oli inimesi veel.

Tulekolle polnud väga suur, sest varsti hakati ruume ventilaatoriga tuulutama. Juhuslikult hoone allkorrusel Laurentiuse koguduse ruumides viibinud naise sõnul oli teiselt korruselt kuulda karjumist: “Aidake, radiaator põleb!” Samal ajal hakkas suitsuga täituma ka allkorruse saal ning tuletõrjujad jõudsid kohale.

Saapad näpus, majja sisenev Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles vaid niipalju, et üks nende töötajatest andis hoones viibinud naisele laenuks oma saapad, et teda haiglasse kontrolli toimetada. Naisterahva oma vara jäi tulekoldesse.

Linnavalitsuse pressiteate järgi puhkes tulekahju hoone teise korruse toas. Tulekahju tagajärjel hävis tules toa sisustus ning koridor sai kuuma- ja tahmakahjustusi.

Täismeeskonnaga jõudsid sündmuskohale ka Pihtla vabatahtlikud pritsumehed. Kuigi nende abi seekord ei vajatud, kiitis seltsi juhatuse liige Rain Metsmaker meeste kiiret reageerimist.

“Tulekahju tekkepõhjusi on veel vara öelda, sest ruum sai suuri kahjustusi. Menetlejad sõidavad Saaremaale homme hommikul,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Kuressaare linna pressiesindaja Kristiina Maripuu kinnitusel inimesed laste- ja naistevarjupaigas Laurits puhkenud tulekahjus kannatada ei saanud, kuid varjupaiga sisustus hävis ja ruumid muutusid kasutamiskõlbmatuiks.

Linna sotsiaalala aselinnapea Argo Kirsi sõnul saab Laurentiuse kogudus varjupaiga tööd jätkata Kauba tn 5 hoonetekompleksi tänavapoolses osas. Abivajajate käsutusse on antud hoone teisel korrusel asuvad koguduse külalistetoad.

Küte on tubades sisse lülitatud ja varjupaigateenuse osutamist jätkatakse. Sisse pääseb samast sisehoovist ja varjupaiga uks saab lähiajal ka vastava sildi, kinnitas aselinnapea.

Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan kinnitas samuti, et varjupaiga töö jätkub. Tulekahju ajal oli varjupaigas kolm inimest. Lapsega ema toimetas sotsiaalpinnale Kuressaare linnavalitsus. Kolmas klient saab peavarju koguduse vanas majas. Kuigi tules kannatada saanud hoone oli kindlustatud, ei olnud seda hoone sisustus.

Seega pöördub koguduse õpetaja heade inimeste poole abipalvega. “Kõik, kes soovivad toetada varjupaiga taastamist, võivad teha annetuse varjupaiga kontole 221018224822 Swedbankis.”

Print Friendly, PDF & Email